Hoşgeldiniz  

Toplu taşımaya yeni kart geliyor

Semih Köken | 27 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, toplu taşımada kullanılan mevcut kart sisteminin kaldırılarak yerine yeni bir kart sitemin kısa süre içinde uygulamaya sokacaklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, toplu taşımada kullanılacak yeni kart sistemini kısa süre içinde uygulamaya başlatacaklarını söyledi. Yeni kartlar için depozito bedeli alınmayacağını, vatandaşların mevcut kartların içindeki parayı da kullanmaya devam edeceğini vurgulayan Başkan Türel, ulaşım esnafının uzun zamandır istediği rotasyonu da tüm toplu ulaşım araçlarında uygulamaya sokacaklarını dile getirdi.

YENİ KART SİSTEMİNİN SAHİBİ BELEDİYE

Toplu taşımada çok başlılık yaşandığını, düzene sokmak için de çalışma yapacaklarını belirten Türel, ‘halk kart’ın tavsiye sürecinin başladığını ifade etti. Başkan Türel, “Artık önümüzdeki hafta halkla alakası olmayan kartla ilgili tasfiye yazısını yazacağız. Kart uygulamasını Ulaşım A.Ş. yani Belediye olarak biz yapacağız. A, B, C şahsı bundan sonra bu işin içinde olmayacak. Yeni kart sistemimizle çok değil birkaç ay içerisinde uygulamaya koyacağız” diye konuştu.

YENİ KARTTA KART DEPOZİTO ÜCRETİ YOK

Yeni gelecek kart sistemiyle ilgili olarak vatandaşların mağdur olmaması için düzenlemeler yaptıklarını vurgulayan Türel, “Eski kartlarda hakkı, ücreti olan vatandaşlarımız bu ücretlerini kullanacaklar. Kartları muhtemelen yenileyeceğiz. Yenilerken de geçmişte olduğu gibi kart depozit ücreti almayacağız. Kartları vereceğiz ve böylece yeni kart sistemini uygulamaya geçireceğiz” dedi.

ROTASYON BAŞLIYOR

Sistemin hayata geçirilmesi ile birlikte ulaşım esnafının talep ettiği rotasyonunda uygulanmaya başlayacağını ifade eden Başkan Türel, şöyle konuştu:

“Bundan sonra az yolcusu olan hatta giden otobüsümüzle, çok yolcu olan hatta giden otobüsümüz arasında bir fark kalmayacak. Havuzda biriken parayı herkes kendi kapasitesine göre paylaşacak. Böylelikle hatlar arasındaki ‘Sen şu hatta gittin, ben bu hatta gittim” kavgası bitecek. Hatlar arasındaki kavga da bittiği gibi hatlarda da rotasyon olacağı için bugün buraya giden otobüs yarın diğer hatta gidecek. Burada bu paylaşımla ilgili sorun çözülmüş olacak.”

Belediye Başkanı Menderes Türel, trafik çilesini de yapılan ulaşım, kavşak yatırımlarıyla çok ciddi bir şekilde çözdüklerini söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle