Hoşgeldiniz  

Tonbul’dan AKS ziyareti

Semih Köken | 03 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul’u Antalya Kültür Sanat’ta (AKS) ağırladı.

**

AKS Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Barut, Ömer Dinç, Metin Budak ve Abdullah Keleş’in de yer aldığı ziyarette, konuşan ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya’ya böylesine özel bir eseri kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti. Başkan Çetin, AKS’nin getireceği dünya çapında sergilerle Antalya’ya değer katacağını ifade etti. Antalya’nın ‘Türkiye’nin dışa açılan penceresi’ olarak görüldüğünü söyleyen Başkan Çetin, “Artık bu pencerenin içinden yansıyan görüntü çok güzel olacak. AKS’de düzenleyeceğimiz dünya çapında sergiler ile Antalya’ya gelen yerli ve yabancı turistleri bu merkeze çekeceğiz. Böylelikle AKS’ye gelen ziyaretçiler şehir merkezindeki ticarete de katkı sağlayacaktır” dedi.

RESMİ AÇILIŞ PİCASSO VE ARA GÜLER İLE
AKS’nin 16 Eylül’de gerçekleşecek resmi açılışında Picasso ve Ara Güler’in eserlerinin sergileneceğini ifade eden Başkan Çetin, “Türkiye’de Picasso eserlerini sergilemek için getirebilecek merkez sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az. Artık bu merkezlerden biri de Antalya’da. AKS gibi merkezlerin sayısını artırarak Antalya’nın deniz, kum ve güneş turizminin yanına kültür ve sanat turizmini de eklemeliyiz. Turizmden elde ettiğimiz katma değeri artırmak istiyorsak turizmde çeşitlendirmeye gitmek durumundayız” diye konuştu.

AKS ANTALYA’YA BÜYÜK DEĞER KAZANDIRACAK

Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ise “ATSO, hayata geçirdiği bu vizyon proje ile Antalya’nın en önemli STK’sı olduğunu bizlere bir kez daha göstermiş oldu. AKS Antalya’ya büyük değer katacak” dedi. Cecil Beaton ve Luigi Mayer sergilerini ATSO Başkanı Davut Çetin ve AKS Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte gezen Cemil Tonbul, 2 sergiden de oldukça etkilendiğini söyledi. Özellikle Luigi Mayer’in ‘Gravürlerle Antalya ve Akdeniz’ sergisinin bölge tarihi açısından da büyük önem taşıdığını ifade eden Tonbul, sergilerin mutlaka görülmesi gerektiğini ifade etti. Tonbul, ziyaretin sonunda AKS Anı Defterine duygu, düşünce ve dileklerini yazdı. (DHA)

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle