Hoşgeldiniz  

Tiyatroya Büyük İlgi

SEMİH KÖKEN | 08 Mayıs 2014 | Antalya Haber A- A+

Tiyatroda özlenen tablosakarya cemil meric sosyal bilimler lisesi (2) antalya hizir reis ticaret meslek lisesi eskisehir ozel atayurt anadolu ve fen lisesi

Liselerin tiyatro şenliği kapalı gişe oynuyor

Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 21’incisini düzenlediği Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği, devam ediyor. 9 ilden 25 okulun katıldığı şenlikte liseli tiyatrocuların sahnelediği oyunlar kapalı gişe oynanıyor. Antalyalıların tiyatro şenliğine gösterdiği yoğun ilgi genç tiyatrocuları mutlu ediyor.

“Antalya’yı sanatın başkenti yapacağız” diyen Menderes Türel, göreve gelmesinin ardından Antalya Büyükşehir Sanat Tiyatrosu’nu kendi Sanat Yönetmenini seçme konusunda serbest bırakmış ve seçimleri kazanan Mehmet Özgür’ü atamıştı. Tiyatronun Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar tüm Antalyalılar ile buluşturulmasını isteyen Başkan Türel, bu yıl 21’ncisi düzenlenen Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği’ni de en iyi şekilde gerçekleştirilmesini istedi.

Gençlerin yeteneklerini sergilediği, kendilerini ifade etme fırsatı bulduğu şenlik, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte tiyatro festivaline dönüştü. Antalya ile birlikte İzmir, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Muğla, Giresun, Bilecik ve Sakarya’dan okullar katıldığı şenliğe Antalyalıların ilgisi de yoğun oldu ve oyunlar kapalı gişe oynandı.

GENÇ TİYATROCULAR MUTLU

28 Nisan’da İzmir’den katılan Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi’nin ‘Çingenenin Şarkısı’ oyunu ile başlayan şenlik kapsamında bugüne kadar 6 oyun sahnelendi. 30 Nisan’da perde açan TED Antalya Özel Lisesi’nin Kurban adlı oyunu ile 6 Mayıs’ta izleyiciyle buluşan Eskişehir Savaş Kubaş Anadolu Lisesi’nin ‘Kanlı Nigar’ oyunu kapalı gişe oynandı. İzleyiciler gençlerin performanslarını ayakta alkışladı.

Liseli genç oyuncular ise Antalyalıların şenliğe gösterdiği ilgi karşısında mutluluk duyduklarını ifade ediyor. Genç tiyatrocular, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e kendilerine bu imkanı sunduğu ve şenliğin festival hasında geçmesini sağladığı için teşekkür ettiklerini söylüyor. 25 Lise’nin katıldığı şenlik 28 Mayıs’ta Özel Antalya Koleji’nin ‘Sevgili Doktor’ adlı tiyatro oyunu ile sona erecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle