Hoşgeldiniz  

Tiyatro Şenliği’nde Ödül Gecesi

SEMİH KÖKEN | 05 Haziran 2014 | Antalya Haber A- A+

 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 21’incisini gerçekleştirdiği Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği ödül töreniyle sona erdi. Genç tiyatrocuların büyük coşku ve heyecan yaşadığı gecede ödüller sahiplerini bulurken, tören renkli görüntülere sahne oldu.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tiyatro Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen 21’inci Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği’nin ödül töreni Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda gerçekleşti. Ödül törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İlyas Çopur, festivalin onur konuğu tiyatro ve dizi oyuncusu Özer Tunca, oyuncu Hilmi Cem İntepe, Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür ile çok sayıda davetli katıldı.

ULUSLARARASI OLACAK

Ödül törenin açılış konuşmasını yapan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İlyas Çopur ulusal çapta düzenlenen festivalin, uluslararası boyuta taşınacağının müjdesini verdi. ABT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür de açılışta şunları söyledi: “Bu festival 21 yıl önce 6 oyunla başladı. Bugün geldiği noktada 28 oyunla ulusal bir festivale dönüştü. Birbirinden güzel oyunlar izledik, yetenekli gençler gördük. Bir gün bu dünyadan göçüp giderken yerimizi gerçekten çok sağlam, çok yetenekli gençlere bırakacağımız için mutluluk duyuyorum. Bu gençlerimize desteklerinizi esirgemeyin.”

Oyunlardan kısa performansların da sergilendiği gecede renkli görüntüler oluştu. Ödül töreni büyük heyecana sahne oldu. ABT oyuncularından oluşan jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda ödüller sahiplerini buldu.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

“En İyi Yönetmen” ödülü, Eskişehir Savaş Kubaş Anadolu Lisesi’nin ‘Kanlı Nigar’ adlı oyununun yönetmeni Emin Gülören’e verildi.  “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne Hızır Reis Ticaret Meslek Lisesi’nden ‘Modern Çağın Hürmüzü’ oyunundaki performansıyla Miyase Uysal,  “En İyi Erkek Oyuncu” ödülüne ise Finike Anadolu Lisesi’nin ‘Cimri’ adlı oyununda gösterdiği performansıyla Mustafa Emin Parmaksız layık görüldü.  “En İyi Ekip Performansı” ödülünü ‘Kanlı Nigar’ adlı oyunlarıyla Eskişehir Savaş Kubaş Anadolu Lisesi kazandı. En İyi Müzik Tasarım ödülünü ‘Çingenenin Şarkısı’ oyunuyla İzmir Suphi Koyuncuoğlu Lisesi, En İyi Dekor Tasarım ödülünü ‘Üç Kuruşluk Opera’ adlı oyunuyla İzmir Özel Türk Koleji, En İyi Afiş Tasarım ödülünü ‘Kurban’ adlı oyunuyla TED Antalya Özel Lisesi aldı.

ESKİŞEHİR’E 5 ÖDÜL

Eskişehir Savaş Kubaş Anadolu Lisesi, Kanlı Nigar adlı oyunla “En İyi Yönetmen”, “En İyi Ekip Performansı” ödüllerinin yanı sıra ‘En İyi Dans ve Koreografi’, ‘En İyi Işık Tasarım Ödülü’, ‘En İyi Kostüm Tasarım’ ödüllerinin de sahibi olarak geceye damgasını vurdu. Törende ayrıca okul müdürleri ile sorumlu öğretmenlerine plaket verildi.oyunlardan performans ödül alanlar toplu en iyi erkek oyuncu en iyi kadın oyuncu eskişehir savaş kubaş lisesi

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle