Hoşgeldiniz  

Ters ev projesi büyüyecek

Semih Köken | 16 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’da Kundu turizm bölgesindeki Türkiye’nin ilk, dünyanın 13’üncü ters evi, fotoğraf meraklılarının yanı sıra gelin ve damatları da düğün öncesi fotoğraf çekimleri için ağırlıyor. Proje ortaklarından Kaan Karahan, diğer kentlere de ters ev projesini taşıyacaklarını söyledi.

Muratpaşa’nın Güzeloba Mahallesi’nde 300 metrekarelik arazi içine 85 metrekare inşa edilen ters ev, açılışının ardından farklı milletlerden ziyaretçi ağırlamaya başladı. Fotoğraf tutkunları başta olmak üzere ters evin iç mimarisini merek edenler, evi görmeye geliyor. Ters ev düğün için fotoğraf çektirmek isteyen çiftlere de plato oldu. Mimari açıdan marjinal olarak adlandırılan ters evden Türkiye’de 1, dünyada ise 13 tane bulunuyor.

DİĞER ŞEHİRLERE DE YAPILACAK

Normal bir evin iki katı maliyetle hayata geçirilen Türk ortaklar Kaan Karahan ve Görkem Cantürk ile Rus ortak Tanya Makarova’nın projesi olan ters ev, Antalya’nın ardından farklı şehirlerde de yapılacak. Ters ev projesinin genişleyeceğini anlatan Kaan Karahan, fizibilite çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

 

Yılda 200 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen ters eve giriş ücreti 15 lira olarak belirlendi. Ters ev, her gün 09.00-20.00 saatleri arasında geziliyor. Kış saati uygulamasında açılış ve kapanış saatlerinde değişiklik yapılabileceğini kaydeden Karahan, “Ters Evi merak edip Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir’den gelenler oldu. Burada fotoğraf çekip geri döndüler. Çok ilgi çekici bir yapı olduğunu en kısa zamanda başka şehirlerde de yapılması gerektiğini söylüyorlar. Biz de ters ev projemizi başka şehirlere taşımak için ön çalışma yapıyoruz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle