Hoşgeldiniz  

Terörün ekmeğine yağ sürmeyin

Semih Köken | 10 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci, terörü protesto eylemlerinde vatandaşı sağduyuya davet ederek, “Milletimizin tepki göstermesinden daha doğal bir şey olamaz. Ama hiçbir şekilde bunu örgütün ekmeğine yağ sürecek nitelikte ırksal anlamda çatışmaya dönüştürmemek lazım” dedi.

**

Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci, son günlerde yaşanan terör olaylarını protesto ederken vatandaşların zarar görmesinden endişe duyduklarını söyledi. Şehitlerin acısını yaşarken bu olayda kimsenin burnunun kanamasını istemediklerini belirten Kaykmakam Ekinci, “Milletimizin tepki göstermesinden daha doğal bir şey olamaz. Çünkü acımız hakikaten çok büyük. Ama hiçbir şekilde bunu örgütün ekmeğine yağ sürecek nitelikte ırksal anlamda çatışmaya dönüştürmemek lazım” dedi.

‘İÇ ÇATIŞMA ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORLAR’
Şehitlere Allah’tan rahmet dileyen ve büyük bir üzüntü duyduğunu vurgulayan Kaymakam Ekinci, şöyle dedi: “Mekanları cennet olsun. Ailelerinin, milletimizin başı sağolsun. Bu durum bizi hakikaten üzüyor. Yüreğimiz yanıyor. Ancak her şeyin ötesinde bu hain örgütün bazı amaçları var. Bu amaçların en başında da terörün ötesinde bu milleti Kürt- Türk olarak karşı karşıya getirmek. Bir iç çatışmaya vesile olmak. Onların istediği asıl hedef bu. Bu hedefe hizmet edecek hareketlerden olabildiğince kaçınmak lazım. Bunun ötesinde Gazipaşalı kardeşlerimizin teröre karşı göstermiş oldukları tepkiyi anlayışla karşılıyoruz. Bunda hiçbir problem yok. Ancak problem bu protestoların ölçülü, bürokratik sınırlar içerisinde olması bize kazandıracaktır, milletimize kazanç olarak geri dönecektir. Bunun ötesinde masum olan, örgütle hiçbir işi olmayan Kürt vatandaşlarına, onların evlerine, işyerlerine yapılan saldırılar da örgüte menfaat sağlayacaktır. Dolayısıyla biz kamu idaresi olarak bu tür şeylere tenezzül eden arkadaşlarımızı olabildiğince engellemeye çalışıyoruz. Tabi ki bunun şöyle bir neticesi olur. Allah korusun. Hiçbir şekilde yanlış anlaşılmamalı. Gençlerimiz acıyla hareket ediyor. Onu hepimiz içten hissediyoruz, ama yarın bir gün ölümlü, mala zarar verme noktasında bir eyleme karışmaları halinde, bu eylem kendilerine sorumluluk olarak tekrar dönecektir. Onların da bu noktada canlarını sıkacak hadiseler vuku bulabilir. Bundan da kaçınmak lazım. Protestolar yasal sınırlar içerisinde kaldığı sürece hiçbir mahsuru yoktur. Her yerde kontrollü bir şekilde bunun yapılmasında fayda var.” (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle