Hoşgeldiniz  

Suriyeli cinayetine ceza yağdı

Semih Köken | 08 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’da Suriyeli komşuları Abdo Haymur’u öldürüp sigarasını, çakmağını ve cep telefonunu yağmaladıkları iddiasıyla yargılanan Suriyeli 3 sanığa ceza yağdı. Cinayetten ömür boyu hapse mahkum edilen sanıklara, ‘yağma ve hürriyetten yoksun bırakma’ suçlarından da 13 yıl 4’er ay hapis cezası verildi. Sanıklar, ağlayarak duruşma salonundan çıktı.
ANTALYA'DA SURIYELI KOMSULARI ABDO HAYMUR'U OLDURUP SIGARASINI, CAKMAGINI VE CEP TELEFONUNU YAGMALADIKLARI IDDIASIYLA YARGILANAN SURIYELI UC SANIGA CEZA YAGDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
1 yıl önce Suriye’deki iç karışıklık nedeniyle eşi 29 yaşındaki Hatice Haymur ve 5 çocuğuyla geldiği Antalya’ya yerleşen 32 yaşındaki Abdo Haymur, inşaatlarda çalışmaya başladı. Hatice Haymur, 20 Aralık akşamı eşinin eve gelmemesi üzerine durumu polise bildirdi. Eve gelen polisler, aynı sitenin yan bloğunda oturan başka Suriyeli ailenin ifadesine başvurmak istedi. Ancak kapıyı açan olmadı. Çilingir yardımıyla açılan kapıdan girildiğinde Abdo Haymur’un yüzünün bir bölümü kesik cesediyle karşılaşan ekipler, şüphelilerin Antalya otogarından çıkış yaptığını tespit etti.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayeti işledikten sonra kaçtığı tespit edilen şüphelilerin yakalanması için Osmaniye, Mersin ve Suriye sınırında operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan Suriye uyruklu 5 şüpheliden Abdülbasit Ayoub, Ziyad Eyüb ile İbrahem Ayoub tutuklandı. Diğer 2 şüpheli ise olayla ilgileri olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı.

‘ÖNCE O BIÇAKLA SALDIRDI’ DEDİ

Abdo Haymur’u öldürdükten sonra üzerindeki cep telefonunu, sigarasını ve çakmağını yağmaladıkları iddia edilen 3 sanık hakkında Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Karar duruşmasında son sözleri sorulan İbrahem Ayoub, tercüman eşliğinde verdiği ifadesinde Cinayeti tek başına işlediğini iddia etti. Diğer iki sanığın yanında olmadığını öne süren İbrahem Ayoub, olaydan öldürülen Abdo Haymur’u sorumlu tuttu.

Olay günü maktulle kavga ettiğini, yanlarında başka kimse olmadığını iddia eden İbrahem Ayoub, ŞUNLARI ANLATTI:

“Maktul bana bıçakla saldırdı. Öldürme niyetim yoktu. Bana bıçakla saldırınca kendimi korumak zorunda kaldım. Hatta bıçağı boynuma dayayan maktul, yaralanınca kendisini banyoya koydum. Diğer sanıkları da telefonla arayarak yakınlarına haber verilmesini istedim. Bıraktığımda maktul hala yaşıyordu. Evden çıkarken maktulün polisi arayamaması için telefonunu aldım. İki paket sigarasıyla çakmağını da aldım. Beni bekleyen diğer iki sanığın yanına gitmek için bir taksiye binip Kepez Belediyesi önüne gittim. Maktulle yaşadıklarımı diğer iki sanığa anlattım. Maktulün ailesine haber verip ambulans çağıralım dedim. Otobüs terminalinde de maktulün cep telefonunu çöpe attım.”

İbrahem Ayoub, polis merkezinde ve sulh ceza hakimliğinde verdiği ifadesindeki çelişkilerin sorulması üzerine tercüman olarak görev yapan polis memurunun kendisini dövdüğünü, bu nedenle korktuğunu ve yapmadığı şeyleri yapmış gibi ifade verdiğini iddia etti.

Diğer sanıklar Abdülbasit Ayoub ile Ziyad Eyüb de cinayetle ilgilerinin olmadığını savundu.

AĞLAYARAK SALONDAN ÇIKTILAR

Mahkeme, üç sanığı Abdo Haymur’u eziyet çektirerek kasten öldürme suçunu işledikleri gerekçesiyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum etti. Sanıkların duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezayı ömür boyu hapis cezasına indiren mahkeme, sanıklara yağma suçundan 8’er yıl 4’er ay, hürriyetten yoksun kılma suçundan da 5’er yıl hapis cezası verdi. Karar tercüman eşliğinde yüzlerine okunan üç sanık, jandarma eşliğinde ağlayarak duruşma salonundan ayrıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle