Hoşgeldiniz  

Sümer: Kudüs’e sahip çıkmalıyız

Semih Köken | 07 Aralık 2017 | Antalya Haber, Siyaset A- A+

Sümer: Kudüs’e sahip çıkmalıyız

AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Rıza Sümer ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesi ve buna bağlı adımlarına yönelik kararlarını şiddetle kınadıklarını belirterek alınan kararların yok hükmünde olduğunu söyledi.

YOK HÜKMÜNDEDİR

Kararın, Türkiye için yok hükmünde olduğunu ifade eden İl Başkanı Sümer “ Ne yazık ki İslam dinimizce kutsal kılınan, dinlerin buluşma noktası, Hz Süleyman’ın inşaa ettiği mabedin yer aldığı, Selahaddin Eyyubi’ nin fetih olunana kadar yüzünün gülmediği şehir, Hz. peygamberimizin miraca yükseldiği ve bütün peygamberlere imamlık ettiği Mescid-i Aksa’nın bulunduğu kutsal Kudüs şehrimiz üzerinden bir takım kirli hesaplar devam ediyor. Bu hesaplara karşı Kudüs’e sahip çıkmak her zaman olduğu gibi imanımızın ve insanlığımızın ortak sorumluluğudur. Ortadoğu ile birlikte Filistin – İsrail barış çabalarına ağır bir darbe indirecek bu karar hepimizi yakından ilgilendiriyor. Dünya’nın öbür ucundan kalkarak bölgemizin hassas dengelerine çomak sokan, gerilimi arttıran ve barış yollarını tıkayan ABD adeta ateşle oynuyor bu skandal kararından dolayı ABD başkanı Trump’ı şiddetle kınıyoruz” dedi.

KUDÜS BİZİM İÇİN HER ZAMAN ÖNEMLİDİR

Kudüs ile ilgili alınan her kararı Türkiye’nin yakından takip ettiğini sözlerine ekleyen il başkanı Sümer “ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm İslam beldelerine olduğu gibi dinimizce mübarek kılınan Kudüs şehrimize ne kadar önem verdiğini çok iyi biliyoruz. “ Kudüs bizim kırmızıçizgimizdir” diyerek tüm Dünya’ya bu yanlış karara karşı Türkiye’nin net duruşunu gösteren Cumhurbaşkanımız bir kez daha bu konudaki hassasiyetimizi milletimiz adına göstermiştir. Tam bir sorumsuzluk örneği olan bu karar Kudüs’ün ruhuna ihanettir. Asırlardır ecdadımız Osmanlı Devleti’nin himayesinde barışın şehri olan Kudüs’ün Mescid-i Aksa başta olmak üzere bütün kutsal mekânlara saygı gösterilmesi gerekmektedir. Umarım ABD böylesine yanlış bir karardan,  tarihi bir hatadan en kısa sürede dönerek bölgenin huzurunu kaçırmaktan vazgeçer” şeklinde konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle