Hoşgeldiniz  

Antalya’da 22’nci Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı Açıldı

SEMİH KÖKEN | 25 Şubat 2015 | Antalya Haber A- A+

Türkiye’nin en kapsamlı uluslararası düzeydeki gıda ve içecek fuarları, 22’nci Uluslararası Food Product Gıda İhtisas Fuarı ve 4’üncü Bevex Uluslararası İçecek İhtisas Fuarı kapılarını açtı.

Antalya Expo Center’daki fuarların açılışını Vali Yardımcısı Bayram Ali Köse, Antalya Fuarcılık A.Ş. (ANFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık ile protokol üyeleri birlikte yaptı. 400 firmanın stant açtığı fuarlar 28 Şubat’a kadar sürecek. Fuara, 4 gün boyunca yerli ve yabancı 45 bine yakın ziyaretçi bekleniyor.

YURTDIŞINDAN KATILIM

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, bu yıl fuarlara KKTC, İran, Almanya, Japonya, Malezya, Moldova, Balkan ülkeleri, Suudi Arabistan, Irak, İran, Pakistan, Rusya, Hollanda, İtalya, Almanya, Azerbaycan, Dubai gibi dünyanın çeşitli bölgelerinden yiyecek ve içecek sektörü profesyonellerinin katıldığını söyledi.

Food Product’ın her geçen yıl yükselen bir grafikle ilerlediğini belirten Çalık, Anadolu, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerindeki otel, restoran, fast-food, bar, kafeterya, pastane zincirleri, süper marketler, gıda toptancıları, üniversiteler, okul kantinleri, resmi kurumlar, hastaneler, yurtlar, orduevleri, öğretmenevleri, yemek fabrikaları ve tüm yiyecek içecek profesyonellerinin iş bağlantıları kurmak için öncelikle bu fuarları tercih ettiğini söyledi.

171 SÜPERMARKET ZİNCİRİ

Fuara 171 süpermarket zinciri ve 2 bin 702 yerel market yetkililerinin katıldığını belirten Çalık, Perakendeciler Federasyonu’nun Ankara, Bursa, Kayseri, Konya, Karadeniz, İstanbul bölgelerini içine alan toplam 160 kişilik süpermarket yöneticilerinden oluşan heyetlerinin de fuarda olduğunu dile getirdi. Çalık, katılan büyük market zincirleri arasında Migros, Carrefour Sa, Metro, Özdilek, Real, A101, Şok, 1e1, BİM, DİASA gibi markalar olduğunu söyledi.

ÜLKE STANTLARI DA VAR

Bu yıl fuarlarda yabancı ülke stantlarında artış var. KKTC, Moldova, Belçika, Litvanya, Suriye, Libya, İsviçre, Polonya ve Hollanda’nın ürünleri Türk pazarına tanıtmak ve distribütörlük anlaşması yapmak için stant açtı. Ülke stantlarında çeşitli görsel şovlar da sahneleniyor.

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği organizasyonuyla Alım Heyeti Programı’na Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Çin, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İtalya, Japonya, Kazakistan, Kosova, Makedonya, Mısır, Moldova, Polonya, Romanya, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Ürdün’den katılan sektör temsilcileriyle ikili görüşmeler yapılıyor.

FARKLI ÜRÜNLER SERGİLENİYOR

Gıda Teknolojisi ve İnovasyon Sergisi de açılan fuarda firmaların sadece piyasaya yeni çıkardıkları ürünler sergileniyor. En iyi inovatif ürüne Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun (TAFED) prestij ödülü verileceği sergide 15’in üzerinde firmanın bisküvili kahveli içecek tozu, müzikli kapak açacağı, isot kreması gibi farklı ürünleri sergileniyor.

ALKOLLÜ İÇKİLERE ÖZEL BÖLÜM

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (TAPDK) mevzuatında, alkollü içeceklere yönelik tanıtım, reklam ve fuarlarda sergilenmesi gibi birçok alanda getirdiği  kısıtlamalar nedeniyle Türkiye’de izin verilen tek fuar olan Bevex’te alkollü içecekler için özel bir bölüm oluşturuldu. Bu bölümde yerli ve yabancı çeşitli alkollü içecek markaları ürünlerini sergiliyor ve tadım yaptırıyor. Ancak TAPDK mevzuatları gereği, fuarda bu bölüme 18 yaşından küçük ziyaretçiler alınmıyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle