Hoşgeldiniz  

Şoför bayıldı yolcular ölümden döndü

SEMİH KÖKEN | 11 Ekim 2017 | Antalya Haber A- A+

Şoför bayıldı yolcular ölümden döndü

Antalya’da 50 yolcu ile hareket eden halk otobüsünün şoförü direksiyon başında bilincini kaybetti. Olayı fark eden yolcu Kenan Çakmak, el frenini çekip otobüsü durdurdu ve olası bir faciayı önledi

Antalya’da da şehir içinde toplu taşıma yapan iki halk otobüsünde kelimenin tam anlamıyla can pazarı yaşandı. Otobüsteki yolcuları, biri sürücünün diğeri ise yolcunun dikkati sonucu ölümden kurtardı.

SON ANDA DURDURABİLDİ

İlk olay, Özgürlük Mahallesi-Lara seferini yapan 07 AU 0197 plakalı halk otobüsünde meydana geldi. Sürücü Musa Çetin, Akra Otel yakınlarına geldiğinde aniden rahatsızlandı. Midesine kramp giren sürücü Çetin gözleri kararınca dayanacak gücü kalmadı. Buna rağmen son anda aracı sağa çekip durmayı başaran Çetin, yolcuların canını kurtardıktan sonra 112’ye ve yetkililere haber verdi. Yolcular başka bir otobüsle yola devam ederken sürücü Musa Çetin özel bir hastanede 3 saatlik tedavinin ardından taburcu edildi.

ŞOFÖR BİR ANDA FENALAŞTI
Aynı gün yaşanan ikinci olay ise Varsak-Lara seferini yapan 07 AU 0233 plakalı halk otobüsünde yaşandı. Mevlana kavşağını geçtiği sırada bir anda fenalaşan sürücü Mehmet Raci Alan, otobüs hareket halinde iken direksiyon başında bilincini kaybetti. Başı bir anda sağa doğru düşen sürücünün durumunu Kenan Çakmak adlı yolcu fark etti. Çakmak şoföre, “Bir şeyin var mı?” diye sordu.

YOLCULARIN DİKKATİ

Sürücü Mehmet Raci Alan konuşmak istedi ancak başaramadı. Direksiyon hakimiyetini de kaybettiği görülen sürücüyü sürekli konuşturmaya çalışan yolcu Çakmak, aracı yolun sağına emniyetli bir şekilde çektirmeyi başardı. Çakmak, vites ve el frenini kontrol ederek içi yolcu dolu otobüsü durdurdu. Yolcuların bir anda paniklemesini ise yine Çakmak önledi ve, “Durum kontrol altında” diyerek herkesi sakinleştirdi. Bu sırada yolculardan bir kadın da şoförün yanına gelerek durumunu kontrol etti ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi.

HEPİMİZ ÖLEBİLİRDİK

Yol kenarına çekilen otobüsteki yolcular tahliye edilerek şoför ambulansla hastaneye gönderildi. Olay yerine gelen polisler ise her hangi bir kazaya sebebiyet vermemek için halk otobüsünü tekrar kontrol etti. Otobüsün zamanında yolun sağına çekilmesinin olası bir faciayı önlediği tespit edildi. Faciayı önleyen Kenan Çakmak, “Şoförün başı bir anda sağa yattı. Bir şeyler olduğunu fark ettim. Kalp krizi geçirdiğini düşündüm. Ona yardımcı olup aracı yolun sağına çektik. Sürücüyü ambulans ile hastaneye gönderdik” dedi. Böbrek rahatsızlığı geçirdiği öğrenilen sürücü Alan, tedavisinin ardından dinlenmek üzere evine gönderildi.

(Erdoğan ÖZTÜRK/Sabah Akdeniz)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle