Hoşgeldiniz  

Sinema için örnek işbirliği

Semih Köken | 18 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) sinema için bir araya geldi. İki kurum Türkiye’nin en köklü organizasyonlarından Antalya Uluslararası Film Festivali’ni ilçelere taşımak amacıyla işbirliğine gitti.

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antalya Özel Sağlık ve Eğitim, Kültür, İnşaat, Petrol, Ticaret Limited Şirketi (ANSET) ve AÜ İletişim Fakültesi arasında 52. Antalya Film Festivali kapsamında yapılan ‘Sinema İlçelerde: Sanat Antalya’ projesi için protokol imzalandı. Projeyle, festival kapsamında oluşturulan Sinema TIR’ı 19 ilçede halkı sinemayla buluştururken, Altın Portakal heyecanını ilçelere taşıyacak. AÜ öğrencileri de Sinema TIR’ının sanat yolculuğunu belgesel haline getirecek.

BİN KİLOMETREDEN FAZLA YOL KATEDECEK

Protokole ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu ve AÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Bilal Arık imza koydu. Çalışmanın çok değerli olacağını ve yapılacak belgesel çalışmasının hem Antalya’ya hem de üniversiteye artı değer katacağını belirten Gaye Doğanoğlu, “Sinema TIR’ımız 1000 kilometreden fazla yol kat edecek. ‘Gitmediğimiz köy, gitmediğimiz ilçe bizim değildir’ anlayışıyla ilçelerimizde yaşayan insanlar da festival heyecanını bizlerle yaşasınlar istedik” dedi.

BELGESEL ÇEKİLECEK

Projede yer almanın gurur verici olduğunu söyleyen Prof. Dr. M. Bilal Arık ise “Dört öğrencimiz sinema gösterimleri için yola çıkan TIR’a eşlik ediyor ve gösterimler yapılırken izleyicileri çekiyor. Bu görüntülerden bir belgesel ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz. Bize bu projede yer verdiğiniz için şahsım ve fakültem adına teşekkür ederim” dedi.

Prof. Dr. Arık, AÜ ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığının ilerleyen zamanlarda da süreceğini sözlerine ekledi. AÜ İletişim Fakültesi ortaklığında gerçekleştirilen proje kapsamında yola çıkan ‘Sinema TIR’ı 14-30 Kasım tarihlerinde Antalya’nın 19 ilçesini ziyaret edecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle