Hoşgeldiniz  

Sigara istedi, ömür boyu hapisle yargılanıyor

Semih Köken | 29 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya’da kalacakları pansiyona gittikleri sırada, sokakta sigara istedikleri 5 kişilik gruptan 2 kişiyi bıçakla yaralayan Selim Erişir ile Fatih İlay hakkında, ‘öldürmeye tam teşebbüs’ ve ‘yağma’ suçlarından ömür boyu hapis cezası istendi.

Atatürk Caddesi’nde 10 Mayıs gecesi yürüyen su tesisatçısı Selim Erişir (24) ile dekoratör Fatih İlay (21), Dönerciler Çarşısı önünde karşılaştıkları 5 kişilik gruptan sigara istedi. İddiaya göre Özkan Yılmaz (21), Bilal Akça (20), Onur Çetinkaya (19), Melih Turan (18) ve Bayram Bozkurt (20), ‘Biz yeşilaycıyız’ diyerek Selim Erişir ve Fatih İlay’la tartıştı. İlay ve Erişir’i Üçkapılar’a kadar takip eden grup, burada da sataşmaya devam etti. Çıkan kavgada Selim Erişir, karşı taraftan Bayram Bozkurt ve Özkan Yılmaz’ı bacaklarından bıçaklayarak yaraladı. Yaralılar tedaviye alınırken, gözaltına alınan Selim Erişir ile Fatih İlay tutuklandı.

Selim Erişir ile Fatih İlay hakkında ‘öldürmeye tam teşebbüs’ ve ‘yağma’ suçlarında ömür boyu hapis istemiyle, Özkan Yılmaz, Bilal Akça Onur Çetinkaya, Melih Turan ve Bayram Bozkurt hakkında ise basit yaralama suçundan dava açıldı. Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar Selim Erişir ile Fatih İlay avukatlarıyla katılırken, diğer mağdur sanıklar ise duruşmaya katılmadı.

‘KORKUTMAK İÇİN BIÇAĞI SALLADIM’

Duruşmada ifade veren Selim Erişir, Antalya’ya çalışmak için geldiklerini, kavga ettikleri kişileri tanımadıklarını ve sadece sigara istediklerini söyledi. Gruptakilerin kendilerini “Biz yeşilaycıyız. Sigara kullanmayız” diyerek aşağıladıklarını ve sataştığını kaydeden Erişir, “Bizi yaklaşık 300 metre takip ettiler. Burada bir kişi bana omuz atarak düşürdü. Kavga etmeye başladık. Yerde beni tekmelediler. Ben de korkutmak amacıyla bıçak salladım. Öldürme ya da yaralama kastım yoktu” dedi.

Diğer sanık Fatih İlay ise olay sırasında kendisinde bıçak olmadığını, kavgayı ayırmaya çalıştığını kaydetti. Gruptakilerin saldırdığını da ifade eden Fatih İlay, “Biz kendimizi korumaya çalıştık” dedi.

MEŞRU MÜDAFA

Selim Erişir’in avukatı Şükrü Volkan Özdoğan ise olayın gasp olmadığını, sigara isteme yüzünden çıkan kavga olduğunu, müvekkilinin saldırı karşısında kendisini korumaya çalışarak meşru müdafaa hakkını kullandığı söyledi. Avukat Özdoğan ayrıca müvekkilinin 4 aydır tutuklu bulunduğunu belirterek tahliyesini istedi.

Yargılama sonunda Fatih İlay’ın tahliyesine karar veren mahkeme, Selim Erişir’in ise tahliye talebini reddetti. Duruşma, diğer 5 kişinin de dinlenmesi için ertelendi. Bizim Antalya Haber

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle