Hoşgeldiniz  

Serikliler bu tesisin bitmesini bekliyor‏

Semih Köken | 19 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

Serik Atıksu Arıtma Tesisi’nin yüzde 50’si bitti

 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü’nün Serik ilçesi Kadriye Mahallesi’nde temeli atılan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. 150 bin kişi kapasiteli olan arıtma tesisi 2030 yılına kadar bölgeye hizmet verebilecek. Seriklilerin bitmesini heyecanla beklediği tesis hizmete girdiğinde bölgenin artırma sorunu kalmayacak.

 

Antalya’nın özellikle sahil bölgelerinde yaşanan arıtma ve atık su sorununu bitirmek için çalışmaya başlayan ASAT Genel Müdürlüğü bir yandan temeli atılan yatırımların inşaatına hızla devam ederken diğer taraftan yeni yatırımları hayata geçiriyor. Serik’in Kadriye Mahallesi’nde yapımına başlanan Atıksu Arıtma Tesisinin inşaatı da hızla devam ediyor.  İlçe halkına daha sağlıklı ve kaliteli hizmet sunacak Serik Kadriye Atıksu Arıtma inşaatının yüzde 50’sinin yapımı tamamlandı.

2030 YILINA  KADAR HİZMET VERECEK

2015 Yılı’nın Nisan ayında temeli atılan Serik Atıksu Arıtma Tesisi 150 bin kişi kapasitede çalışacak ve 2030 yılına kadar hizmet verebilecek. Üst düzey standartlarda yapılan tesis 6 üniteden oluşuyor. Tesisin çıkış suyu mikro disk filtre, ultra dezekfaktosyon sistemi konularak, suyun tarımsal alanda kullanılması da sağlanacak. Avrupa Birliği standartlarında bir çıkış suyu kalitesiyle çevresinde hiçbir kirliliğe neden olmayacak tesis çevrenin ekolojik dengesini de bozmayacak. Turizme önemli bir katkı sağlayacak olan tesis Avrupa Birliği standartlarında yapılıyor.

 

Serik Arıtma (2) Serik Arıtma (3) Serik Arıtma (5) Serik Arıtma (6)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle