Hoşgeldiniz  

Serik meclisinde gündem şehit evi

Semih Köken | 05 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

SERİK Belediye meclisinde şehit Barış Akkabak’ın dedesi ve anneannesi için yaptırılan eve ilişkin gündeme gelen iddialar tartışıldı. Başkan Ramazan Çalık, “Bizim kafamız dik, alnımız açık” dedi.

Serik Belediyesi’nin kasım ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ramazan Çalık, 1 Kasım seçimlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Bundan sonra daha çok çalışmaları gerektiğini anlatan Başkan Çalık, “Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz” dedi.

‘BELEDİYE YAPABİLİYORSA NEDEN MÜTEAHHİDE VERİLDİ’

Daha sonra söz alan CHP grup sözcüsü Faik Çıtak, şehit Barış Akkabak’ın dedesi ve anneannesi için yaptırılan evle ilgili çıkan iddiaları Başkan Çalık’a sordu. Çıtak, “Bu olaydan sonra basında izlediğimiz kadarıyla müteahhidin sözleşmesinin feshedildiği bildirildi. Sayın başkanın açıklamalarında ’20 gün içinde evi buraya dikeceğiz, kendi olanaklarımızla’ denildi. Yani belediye tarafından yapılmayacak konusunda konuyu araştıran arkadaşımızın bir iddiası yoktu zaten. Yani 20 günde bu iş belediye fen işlerinin olanakları ile yapılıyorsa neden müteahhide havale edildi? Geçmişte bir takım şaibeler, söylentileri olan bir müteahhide bu tür işlerin verilmesi doğru mudur? Bu sözleşmeyi feshettiniz, onun dışında müteahhidin başka devam eden aldığı işler var mıdır? Varsa sözleşmeyi fesih etmeyi düşünüyor musunuz? Su basmanın da alelacele yıkılmasına ilişkin tartışmalar var. Aydınlanmak isteriz” diye konuştu.

‘MÜTEAHHİTLE PROTOKOL OLMADIĞINA İNANIYORUM’

Aynı konuda görüş belirten MHP grup sözcüsü Ergüven Yılmaz da “Bu konuda devamlı Milliyetçi Hareket Partisi’nin şehitliği istismar ettiği konusunda toplumda bir algı oluşturuldu. Bakın biz bu olaya girmedik. Biz belediyenin bu işi mantıklı yapabileceğini düşündük. Serik Belediye Başkanımız ‘Biz yapacağız’ dedi, biz de çekildik. Orada kesinlikle bir yanlış olmuş. Kaç kere gittim orada 10 ton demir kullanılan bir şey yok. Oraya 10 ton demirin girmesi hakkında protokol olmadığına inanıyorum” şeklinde konuştu.

‘BİZ İŞİMİZE BAKIYORUZ’

Eleştirilere cevap veren Belediye Başkanı Ramazan Çalık ise yurtdışında olduğu dönemde müteahhitle protokol imzalandığını söyledi. Başkan Çalık, şöyle dedi:

“Demiri kullanmamış, açığa indirmiş ama kullanmamış. Böyle bir şeyde başta Serik’in ismini bu şekilde kamuoyunda paylaşmak her şeyden önce Serik’e, şu meclise haksızlıktır. Sadece dürüstlük sizde değil. Dürüstlük bu milletin yapısında vardır. Bizimle de diyalog yapılabilir. Bizim kafamız dik, alnımız açık. Bugüne kadar şehit için bir kuruşluk destek vermeyen insanın hırsızlıkla suçlaması çok yanlış. Belediye bu işi takip eder, hesabını da sorar. Su basmanda öyle bir şey yok, tutanaklara bakın. Her şeyi tutanak altına aldık gereğini de yaptık. Kusura bakmayın biz devletin ve milletin malını savunacak yürekli, cesaretli insanlarız. Bu olayın selameti açısından ilgili daire müdürü arkadaşımıza bir süre istirahat et dedik. Gerekli işlemler yapıldı yapılmaya da devam edecek. Kim zarar verdiyse cezasını çeksin.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle