Hoşgeldiniz  

Şarampol projesinde halk evet dedi

Semih Köken | 19 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın en eski ve en ünlü caddelerinden biri olan Şarampol’u eski günlerine döndürecek projeyi, referandum yaparak halka sordu.

9 mahalle ve Şarampol esnafının oy kullandığı referandumda, Antalyalılar yüzde 90.19 evet oyu ile “Projeyi istiyoruz” dedi.

Katılımcı demokrasi ve şeffaf yönetim deyince akla gelen ilk şehir olan Antalya’da büyük yatırımlara vatandaşlar karar veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kentin en eski ve en ünlü caddelerinden Şarampol için referandum yaptı. Efsane Caddeyi eski günlerine döndürecek Şarampol Caddesi Kentsel Tasarım Projesi gerçek bir seçim havasında gerçekleştirilen referandum ile halka soruldu.

YÜZDE 90.19 EVET

Elmalı, Balbey, Tahılpazarı, Cumhuriyet, Güvenlik, Kızılsaray, Muratpaşa, Sedir, Üçgen mahallerinde kurulan sandıklarda seçmen listelerinde isimleri bulunan vatandaşlar ile Şarampol esnafı  oy kullandı. Vatandaşın katılımı yoğun oldu. 4 bin 637 kişinin oy kullandığı sandıklardan Efsane Cadde Şarampol’u eski günlerine döndürecek projeye evet oyu çıktı. Sandıklara akın eden vatandaşların yüzde 90.19’sı projeye evet oyu verdi. Oy kullananların yüzde 9.67’si projeye hayır dedi.

BAŞKAN TÜREL HEMEN ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, vatandaşların kararının kendileri için her şeyden önemli olduğunu ifade ederek, çıkan bu sonucun ardından vakit kaybetmeden çalışmaya başlayacaklarını söyledi. Büyük projeler için sandık kurarak referandum yapan ilk belediye olduklarını kaydeden Türel, “Tabii biz bu referandumları Büyükşehir Belediyesi olarak fevkalade önemsiyoruz. Dünyanın birçok ülkesinde bu tür uygulamalar yapılıyor. Biz Türkiye’de çok fazla alışık değiliz. Ben seçimlerden önce önemli projeleri halkımıza soracağımızı söylemiştim ve bunun sözünü vermiştim. Bu ikinci referandumumuz. Raylı sistemin ikinci etabıyla ilgili hususu vatandaşlara sormuştuk. 8 bin 400 kişi katılmış ve vatandaşların yüzde 98.42’si olumlu yanıt vermişti. Biz de vatandaşımızın dediğini yaptık. Yarın da raylı sistem ikinci etabın temelini atıyoruz” dedi.

Antalya’nın en eski, en köklü ve en ünlü caddesi Şarampol’u eski günlerine geri döndürmek için bir proje hazırladıklarını kaydeden Başkan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi de Antalyamızın en eski mahallelerinden Şarampol için Efsane Geri Dönüyor sloganı ile bir referandum düzenledik. İlk dönemimizde raylı sistemin ilk etabını geçirdiğimiz Şarampol için bir yayalaştırma ve güzelleştirme projesi gündemimizdeydi ancak fırsatımız olmamıştı. Antalya 5 senelik bir duraksama döneminden sonra tekrar projelere başladı. Seçilir seçilmez projeyi Şarampol’e kazandırmak için kolları sıvadık, projemizi hazırladık. Vatandaşlarımıza birçok noktada tanıttık. Esnafımızı tek tek gezerek projeyi anlattım.”

SEÇİMLERDEN FARKSIZ

Referandumun tam bir seçim ciddiyetinde yapıldığını ifade eden Başkan Türel, “Seçmen listelerini seçim kurullarından alıyoruz ve vatandaşlar kimlikleri ile gelip imza karşılığı oy kullanıyorlar. Bir seçimde nasıl oy kullanılıyorsa bu referandumda da aynı şekilde yapıyoruz.  Bugün katılım çok iyi. Vatandaşımızın katılımı çok önemli. Biz her projemiz doğrudur diye bir şey söylemiyoruz. Biz ortaya koyduğumuz bir projeyi halkımız onaylarsa gerçekleştirmek için gayret ediyoruz. Bugün de halkımızın ayağına giderek, vatandaşımızın kanaatini aldık. Antalyalılara Şarampol’u eski günlerine döndürelim mi diye sorduk. Onlar da yüzde 90.19 oranında evet dedi. Artık çalışma zamanı” dedi.

PROJEDE HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Projede caddenin yayalaştırmasından, dış cephelerin düzenlenmesine, park ve otoparklardan oyun alanlarına kadar tüm detaylar yer alıyor. Ünlü kent mimarı Can Kubin tarafından hazırlanan proje ile Şarampol Alış Veriş Sokağına dönüşecek. Kentin cazibe merkezlerinden biri olacak Şarampol Caddesi dünyanın en ünlü caddeleri arasındaki yerine alacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle