Hoşgeldiniz  

Şarampol efsanesi geri dönüyor

Semih Köken | 15 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi, her gün yüz binlerce kişinin ziyaret edeceği bir alışveriş sokağı haline dönüşümü için çalışmalara başladığı kentin en eski caddelerinden Şarampol ile ilgili projeyi, 17 Eylül Perşembe günü bölge sakinleriyle paylaşılacak.

**

Antalya’da bir dönem beyaz eşyadan halıya, mobilyaya, şarküteriden fırına bir evin ihtiyacı olabilecek her şeyin satıldığı, kentin en iyi kuru fasulyecisinin olduğu, en iyi Arap kadayıfının bulunduğu Şarampol Caddesi’nde büyük dönüşümü başlatacak proje 17 Eylül saat 18.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde bölge sakinleriyle paylaşılacak. ‘Efsane Geri Dönüyor’ sloganıyla başlayan çalışmayla artık sadece zorunluluktan kullanılan cadde alışveriş sokağına dönüşecek.

PROJE CAN KUBİN VE EKİBİNDEN
Şarampol Caddesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirmek istediği proje şehir plancısı Can Kubin ve ekibince hazırlandı. Antalya’da önceki yıllarda, önemli ölçüde hayata geçirilen Lara Beach Park, Cumhuriyet Meydanı ve Tophane Çay Bahçesi, Kaleiçi Tarihi Yat, Sarısu Mesire Alanı Limanı kentsel tasarım projelerinde de imzası bulunan Kubin, son olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Proje Yarışması’ndan da 3’üncülük ödülü aldı. Şarampol projesi üzerinde 29 Haziran’da başlayan Kubin, 26 Ekim’de tüm projeyi Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edecek. Büyükşehir Belediyesi, Şarampol Caddesi’ndeki dönüşümün sadece proje hazırlık çalışmalarına 147 bin lira ödeyecek.

ALIŞVERİŞ SOKAĞINA DÖNÜŞECEK
En önemli hedefi caddenin yayalaştırılması olan projeyle Antalya’ya gelen herkesin gezmek için gideceği bir cadde yaratılması amaçlanıyor. Projede kullanılacak renkler, kent mobilyaları, yeşil alanları ve oyun parklarıyla Şarampol her gün yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği bir alışveriş sokağına dönüşmesi öngörülüyor. Bu hedeflerin önünde en büyük engel olarak ortaya çıkan otopark sorunun caddenin her iki yakasına 400-500 araçlık katlı otoparklar, ev ve iş yerleri için de apartman aralarına yapılacak otoparklarla aşılacak. Trafik çözümleri içinde caddenin doğu- batı aksında Tonguç Caddesi üzerinden alt geçitli kavşak yapılarak trafiğin duraksamadan akması hedefleniyor. Bununla birlikte bölgede yapılacak tünel geçişlerinin uzunluğu 215 metre uzunluğa ulaşacak ve bu tünellerle üç nokta trafik ışıksız geçilecek.

DIŞARIDAN ARAÇ GİRİŞİ YASAK
Proje, Şarampol’de apartmanların yıkılmaya yüz tutmuş bahçe duvarlarıyla ayrılan bakımsız kalmış arka bahçelerin birleştirilmesi öngörüyor. Böylece neredeyse yeşil alanı, çocuklar için oyun alanı bulunmayan caddede rekreasyon alanları açılması amaçlanıyor. Arka bahçeler birleştirilirken uygulanacak elektronik sistemle dışarıdan hiçbir araç yaşam alanına girmesi de engellenecek. İnsanların eğlenceli vakit geçireceği cazibe merkezine dönüştürülecek caddede apartmanlarda cephe düzenlemeleri de yapılacak. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle