Hoşgeldiniz  

‘Sahte esrar’ cinayetinde avukata tutuklama

Semih Köken | 08 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’da Özgür Yıldız’ın, esrar diye kurutulmuş ot sattığı iddiasıyla öldürülmesiyle ilgili tutuksuz yargılanan avukat Zafer M., delillerin karartılma ihtimali üzerine tutuklandı.

Antalya’da geçen 8 Mart akşamı Yeşildere Mahallesi 1168 Sokak’taki gecekonduda yatarken gece yarısı kapısının çalınması üzerine dışarı çıkan 32 yaşındaki Özgür Yıldız, 7 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Olaydan sonra üç kişi oldukları iddia edilen saldırganlar kayıplara karıştı. Özgür Yıldız’ın çevreden topladığı otları tavada kurutup esrar maddesi diye sattığı, cinayetin de bu nedenle işlenmiş olabileceği öne sürüldü. Polis olay gecesi bölgede aracı görülen avukat 36 yaşındaki Zafer M. ile o gece yanında olduğu belirtilen uyuşturucu madde bağımlısı 20 yaşındaki Şahin A.’yı gözaltına aldı. Şahin A. tutuklanırken, avukat Zafer M. ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Özgür Yıldız’ın öldürülmesiyle ilgili Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten öldürme’ suçundan açılan davanın ilk duruşmasında, sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Tutuklu sanık Şahin A., diğer sanık Zafer M. ile şahsi dostlukları olduğunu söyledi. Kardeşlerinin cezaevinde olduğunu anlatan Şahin A., Zafer M.’nin de ailenin avukatlığını yaptığını aktardı. Şahin A., “7 Mart gece yarısı Zafer M.’nin Yenigün Mahallesi’ndeki evine gittim. Sonra Zafer’in aracına binip saat 04.00’e kadar dolaştık. Zafer M. beni Yüksekalan Mahallesi’ndeki evime bıraktı. Araçta uyuşturucu kullanmadığımız gibi alkol de almadık. Zafer M. beni bıraktıktan sonra evine gitti” dedi.

İDDİALARI REDDETTİ

Cinayet akşamı birlikte oldukları iddia edilen Muharrem Z. adlı kişi ile 6 Mart günü kahvehanede tanıştığını anlatan Şahin A., “Zafer M. ile kahvede otururken yanımıza gelmişti. Bu kişi benden iş istedi. Muharrem Z., cinayet suçundan hükümlüyken cezaevinden çıktığını anlattı. Ben o günden sonra Muharrem’i gördüğümü hatırlamıyorum. İddianamede olay günü araçta beraber olduğumuz belirtilmişse de bu doğru değil. İddia edildiği gibi Zafer M. ve Muharrem Z. ile maktulün evine uyuşturucu satın almak amacıyla gitmedik. Ben maktulden uyuşturucu satın almadım. Maktulü kimin öldürdüğünü görmedim. Olaydan da haberim yok. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

İKİ KEZ O BÖLGEYE GİTTİK

Avukat Zafer M. de Şahin A. ile ailesinin avukatlığını yaparken tanıştığını söyledi. Davada adı geçen Muharrem Z.’yi birkaç yıldır tanıdığını anlatan Zafer M., geçen 7 Mart gecesi Şahin A.’nın bir evrak getirmek için evine geldiğini söyledi. Sonra birlikte otomobiline bindiklerini, Muharrem Z.’yi de yanlarına aldıklarını anlatan Zafer M., şöyle dedi:

“Geç saatlerde Yeşildere Mahallesi’ne geldik. Aracı Muharrem Z. kullanıyordu. Muharrem’in bu mahalleye esrar temini için girdiğini anladım. Aracı Aşık Veysel Caddesi’ne park eden Muharrem Z., Şahin A.’ya bir evin tarifini yaptı. Şahin’e göstermiş olduğu yerden esrar temin edebileceğini söyledi. Muharrem ile ben arabada bekledim. Şahin arabadan inip bir sokağın içerisine girdi. 2-3 dakika sonra geldi. Muharrem ‘tamam mı’ diye sordu. Şahin de ‘tamam’ diye yanıt verdi. Sonra birlikte kokoreç yedik. Sonrasında aracı ben kullanmaya başladım. Muharrem kendisine esrar sardı. Bir duman çektikten sonra Şahin’e uzatıp, bunun esrar olmadığını söyledi. Sonra da Muharrem’i evine bıraktık. Ardından Şahin ile birlikte tekrar Aşık Veysel Caddesi’ne çıktık. Şahin burada gördüğü iki kişinin yanına gitti. Ardından bu kişilerle sokağa girdi. Ben araçta 10-15 dakika kadar bekledikten sonra Şahin tek başına geri döndü. Sonra da Şahin’e evine bıraktım. Suçlamaları kabul etmiyorum.”

KARDEŞİM TÖVBELİYDİ

Özgür Yıldız’ın kardeşi Neşet Yıldız ise hem kendisinin hem de öldürülen kardeşinin geçmişte hem uyuşturucu bağımlısı, hem de satıcısı olduğunu söyledi. 2010 yılında kardeşiyle cezaevinden çıkınca tövbe ettiklerini anlatan Neşet Yıldız, “Kardeşimin uyuşturucu sattığı hususunu kabul etmiyorum. Kardeşim bıçaklandıktan sonra yardım istemiş. Yardımına dayı ve dayımın çocukları koşmuş” dedi. Duruşmada, halen bir başka suçtan tutuklu Adnan Özdemir de tanık olarak dinlendi. Özdemir, olay gecesi cinayetin işlendiği sokakta iki-üç kişi arasında tartışma gördüğünü, sonra uzun boylu birinin koşarak kaçtığını gördüğünü anlattı. Zafer M.’nin avukatlarından Arman Altunkaya ise dosyadaki HTS kayıtlarına göre cinayetin işlendiği saatte müvekkilinin ölüm noktasında olmadığını söyledi.

Delillerin karartılma ihtimalini dikkate alan mahkeme, tutuksuz yargılanan Zafer M.’nin de tutuklanmasına karar verdi. Olay gecesi Zafer M. ile Şahin A.’nın yanlarındaki Muharrem Z.’nin de zorla getirilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi. Avukatları, Zafer M.’nin tutukluluğuna itiraz için bir üst mahkemeye başvurdu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle