Hoşgeldiniz  

Rüşvet davasında ‘kumpas’ savunması

Semih Köken | 06 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’da işe yerleştirme karşılığında rüşvet aldığı iddiasıyla CHP’den ihraç edilip hakkında dava açılan Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Mahmut Y., kendisine iftira atılıp kumpas kurulduğunu iddia etti.

Antalya’da Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’ndaki işinden ayrılan H.A. adlı uzman çavuştan, İstanbul Maltepe Belediyesi’nde işe yerleştirme karşılığında rüşvet aldığı iddiası üzerine partisinden ihraç edilip ‘rüşvet’ ve ‘dolandırıcılık’ suçlamasıyla Antalya 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında dava açılan Mahmut Y.’ın yargılanmasına başlandı. Davanın ilk duruşmasında, kendisinden rüşvet istendiğini ileri süren H.A. ile tutuksuz sanık Mahmut Y. ve tarafların avukatları hazır bulundu.

Davada müşteki olarak yer alan H.A., bir arkadaşının aracılığıyla bu süreçte emlakçılık yapan Mahmut Y. ile tanıştığını söyledi. Muratpaşa Belediyesi’nde meclis üyesi olduğunu belirten Mahmut Y.’ın iş konusunda yardımcı olabileceğini söylediğini aktaran H.A., şöyle devam etti:

“Mahmut Y. Maltepe Belediyesi’ne memurluk kadrosuyla girmem konusunda yardımcı olabileceğini söyledi. Bunun üzerine geçen yıl eylül ayında İstanbul’a gidip Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın makamına gittik. Belediye başkanı uygun kadroyu ayarlatacağını söyledi. Benden çalıştığım kuruma istifa dilekçemi vererek tekrar yanına gelmemi istedi. Ben de Antalya’ya dönünce istifamı verdim. Mahmut Y. ile birlikte Antalya’da Başkan Ali Kılıç’ın kardeşiyle de görüştük. Başkanın kardeşi yardımcı olacağını söyledi. Bana iş garantisi verildiği için istifa ettim. Ancak istifa ettikten sonra Mahmut Y. işe yerleştirilmem karşılığında benden para talep etti. Vermezsem Ali Kılıç’ı arayıp işe yerleştirme talebini iptal ettireceğini söyledi. Benden 26 bin lira ile tabancamı istedi. İstifamı verdiğim kuruma geri dönebilmem mümkün olmadığı için kabul etmek durumunda kaldım.”

Tabanca yerine Mahmut Y.’a 2 bin lira verebileceğini söylediğini anlatan H.A., “Mahmut Y.’a paranın 3 bin lirasını nakit olarak verdim. Sonra eşim adına bir kamu bankasından 12 bin lira kredi çekip bunu da sanığa verdik. Bu parayı verirken mahkemeye sunduğum görüşmeyi de kayıt ettim” dedi.

Paranın 15 bin lirasını ödemesine rağmen iş konusunda bir gelişme olmayınca şikayette bulunduğunu belirten H.A., “İş konusu belediye başkanının imzasına bakan bir işlemdir. Bu olay nedeniyle mağdur oldum. Başkaları yanmasın. Sanıktan şikayetçiyim” dedi.

Mahmut Y. ise kendisine iftira atıldığını iddia etti. H.A.’ya işe yerleştirme ve çocuğunu tedavi ettirme konusunda yardımcı olmaya çalıştığını, bunların karşılığında hiçbir talepte bulunmadığını söyleyen Y., şöyle konuştu:

“H.A. bana işsiz olduğunu söyleyerek iş konusunda yardımcı olmamı istedi. Ben kendisini Muratpaşa Belediyesi’ne gönderdim. Buradan olumlu sonuç alınamayınca H.A. Maltepe Belediyesi’nin personel alımı yaptığını söyledi. Maltepe Belediye Başkanı eski bir dostumuz olur. H.A. Maltepe Belediyesi’ne birlikte gitmemizi isteyince kabul ettim. H.A ile birlikte İstanbul’a gittim. Ali Kılıç’ın makamı çok kalabalıktı. Kendisiyle 2 dakika kadar görüşmemiz oldu. Müştekiye kesin işe alınacağı konusunda bir ümit vermedi. Ben yapmış olduğum aracılık işlemi sonucu herhangi bir para talebinde bulunmadım. Müşteki tamamen yapmış olduğum siyasete zarar vermek için başkaları tarafından kurgulanarak benim bu şekilde para aldığım hususunda ifadelerde bulunmuştur.”

Mahkemeye sunulan kayıt dökümlerindeki konuşmaları da kabul etmeyen Mahmut Y., “Çözüm tutanağındaki konuşmalar hiçbir şekilde müşteki ile aramızda geçmedi. Bunun tamamen siyasi hayatımı etkilemek için kurulan bir kumpas olduğunu düşünüyorum. Yapılan iftiraların hiçbirini kabul etmiyorum. Ben 70 yaşındayım. Bu olay öncesi milletvekilliğine aday olacaktım. Son gün kumpasa getirildim” dedi.

Devlet personel başkanlığına müzekkere yazılıp uzman çavuş statüsünden belediyelerdeki memuriyet kadrosuna geçiş prosedürünün sorulmasına karar veren mahkeme, müştekinin istifa ettiğini söylediği Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’na müzekkere yazılmasına karar verdi. Mahkeme tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi. Duruşma çıkışı DHA’ya açıklamada bulunan Y., davada aklanınca siyasete devam edeceğini söyled

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle