Hoşgeldiniz  

Romanya’dan ATSO’ya işbirliği teklifi

Semih Köken | 02 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin’i ziyaret eden Romanya’nın Arges şehrinden gelen Arges Bölge Konseyi Başkanı Florian Tecau, ekonomi alanında ortak çalışmalarda bulunmak için işbirliği teklifinde bulundu.

**
Romanya’nın Arges şehrinden gelen Arges Bölge Konseyi Başkanı Florian Tecau, Eğitim Departmanı’ndan Cristina Tecau, Uluslararası İlişkiler Müdürü Roxana Stoenescu, Finans Direktörü Carmen Mocanu, Romanya Kamu Hizmetleri İşveren Örgütü Başkanı Florian Dudu ve Genel Sekreteri Cristian Marica’yı ağırladı. ATSO’yu ve Antalya’yı misafir heyete tanıtan Başkan Davut Çetin, ATSO’nun 40 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük ticaret ve sanayi odalarından biri olduğunu söyledi. 133 yıllık bir kurum olarak Türkiye’nin en eski 2 odasından biri olduğunu da ifade eden Başkan Çetin, “Odamız kurulduğu günden bu yana Antalya ve Türkiye ekonomisine katma koymak için çalışıyor” dedi.

ROMANYALI YATIRIMCI SAYISI UMARIZ ARTACAK
ATSO’ya kayıtlı 3 bine yakın yabancı ortaklı şirket olduğunu anlatn Başkan Çetin, “Yabancı yatırımcılar Antalya’ya büyük ilgi gösteriyor. Antalya yabancı yatırımcılar için turizm de olduğu gibi bir cazibe merkezi. Yabancı ortaklı firmalarda Rusya ve Almanya en çok yatırımcısı bulunan ülkeler. Romanyalı yatırımcılarından ATSO’ya kayıtlı 5 firma bulunuyor. Bu sayı ilerleyen dönemlerde umarız daha da artacak. Romanya, Antalya için çok önemli bir ülke ve pazar” ifadelerini kullandı.

LOKOMOTİF SEKTÖR TURİZM
Antalya’nın ekonomik verileri hakkında da Romanyalı misafirlerini bilgilendiren Başkan Davut Çetin, Antalya’da ekonominin turizmle doğru orantılı ilerlediğini vurguladı. Antalya için turizm ve tarımın lokomotif sektör olduğunu söyleyen Çetin, “Türkiye’ye gelen turist sayısının 3’te 1’i Antalya’ya geliyor. Ancak geceleme oranlarına baktığınızda bu oran 3’te 2’ye çıkıyor” dedi. Her yıl Antalya’ya Romanya’dan 85 bin turist geldiğini de belirten Başkan Çetin, bu sayının yapılacak ortak çalışmalarla daha da artabileceğini söyledi.

ROMANYA’YI EXPO’YA DAVET ETTİ
Yat üretimiyle bir marka olan Antalya’nın önümüzdeki dönemde dünya çapında organizasyonlara ev sahipliği yapacağını da ifade eden Başkan Davut Çetin, ilk olarak Kasım ayında G20 ve B20 zirvelerinin Antalya’da gerçekleşeceğini söyledi. 2016 yılında ‘Çiçek ve Çocuk’ temalı Botanik EXPO’yu da düzenleyeceğini ifade eden Başkan Çetin, “Romanya’da umarım bir ülke bahçesiyle EXPO’da yer alacaktır. Bu Antalya ve Türkiye için çok önemli bir organizasyon” diyerek Romanya’yı EXPO’ya davet etti.

ROMANYA’NIN İHRACAT VE ENDÜSTRİ ŞEHRİ
Agres Bölge Konseyi Başkanı Florian Tecau de Agres Bölgesi hakkında bilgiler verdi. Başkan Tecau, Agres’in Romanya’nın en önemli 5 bölgesinden biri olduğunu ifade etti. Romanya için ihracat ve endüstri yatırımları alanında en önemli şehir olduklarının altını çizen Tecau, “Bölgemizde kimya, tarım ve nükleer araştırma alanlarında önemli enstitüler var” dedi.

ATSO’YA DAVET
Antalya’nın ticaret hacminin kendileri için çok önemli olduğunu ve Antalyalı iş insanlarının yaptıkları çalışmalarla isimlerinden söz ettirdiğini de söyleyen Başkan Florian Tecau, “ATSO ile iş birliği yapmak istiyoruz. Bundan çok büyük bir mutluluk duyacağız. Sizleri Agres Ticaret Odamızla bir araya getirerek karşılıklı bir proje içerisinde olmanızı isteriz. Turizm, sanayi, tarım ve daha pek çok alanda Agres ile ATSO karşılıklı olarak çalışabilir” diyerek Romanya’ya davet etti.

BİR FİNCANIN 40 YIL HATIRI VARDIR
Agres Bölge Konseyi Başkanı Florian Tecau’ya ziyaretlerinden dolayı fincan takımı hediye eden ATSO Başkanı Davut Çetin, “Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Umarız ATSO ile Agres’in dostluğu da uzun yıllar devam edecektir” dedi. Agres Bölge Konseyi Başkanı Florian Tecau’da Başkan Davut Çetin’e günün anısına el üretimi olan şal ve seramik tabak hediye etti. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle