Hoşgeldiniz  

Rektör Özlenen Özkan’dan Muhittin Böcek açıklaması

SEMİH KÖKEN | 07 Ekim 2020 | Antalya Haber A- A+

Rektör Özlenen Özkan’dan Muhittin Böcek açıklaması

Akdeniz Üniversitesi rektörü Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Covid-19 tedavisi gören Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek‘in sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.

“Tablo her an değişebilir”

Rektör Özkan, “Başkanımız şu anda hala yoğun bakımda ve makineye bağlı şekilde” dedi. Başkan Böcek’in sağlık durumunda zaman zaman iyi ya da kötü yönde dalgalanmalar olabildiğini belirten Rektör Özkan, yoğun bakımdaki her hasta için çok net şeyler söylemenin kolay olmadığını söyledi.

Yoğun bakım hastasıyla ilgili ertesi gün için bir şey söylenemeyeceğini, her an tablonun değişebileceğini anlatan Rektör Özkan, “Mesela genç bir hasta bile olsa yoğun bakımdaki bir hasta yatan hasta olduğu için pıhtı atabilir ve hasta kaybedilir” diye konuştu.

Bu nedenle yoğun bakım hastası Başkan Böcek ile ilgili çok net konuşmanın ve insanlara ümit vermenin doğru olmadığını ifade eden Rektör Özkan, “Hiçbir doktor bunu yapmaz” dedi.

“Başkan Böcek’in hastalıklarıyla savaşmak kolay değil”

Başkan Böcek’in makineye bağlı ancak Akdeniz Üniverstiesi Hastanesi’ne ilk geldiği güne göre daha iyi olduğunu vurgulayan Rektör Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başkan Böcek’in akciğerinde ciddi sıkıntılar var. Akciğeri toparlamaya çalışıyoruz. Covid negatif olduğu için şu anda yapılan tedaviler daha çok akciğeri destekleme tedavileri. Başka enfeksiyonları var. O enfeksiyonları da tedavi ediliyor. Başkan Böcek’in astım ve şeker gibi ek hastalıkları da var. Bunlarla savaşmak çok da kolay değil.”

 

“Çok iyi ya da çok kötü demek doğru değil”

Yoğun bakımda makineye bağlı bir hastanın enfeksiyon riski olduğu zaman işlerin biraz sarpa sardığını dile getiren Özkan, “Hastaya antibiyotik veriliyor ama antibiyotiğin de başka organlara etkisi oluyor. Tüm bunları öngörmek çok kolay olmadığı için çok iyi ya da çok kötü demek doğru değil. Ancak şunu söyleyebilirim ilk geldiği güne nazaran daha iyi ama hala kritik süreç devam ediyor. Çoklu organ yetmezliği, akciğer nakli söz konusu değil.”

“Üniversite hastanesine yakınlarının kararıyla alındı”

7/24 desteklerinin olduğunu en başından bu yana dile getirdiklerini ve Başkan Böcek için bir yatak hazırladıklarını belirten Rektör Özkan, “Başkan üniversite hastanesine hasta yakınlarının kararıyla alındı” dedi.

Başkan Böcek’in sağlık durumuyla ilgili kısa ve net bilgi verdiklerini, uzun bilgi paylaşımında konuyu herkesin başka bir tarafa çektiğini kaydeden Rektör Özkan, kimi zaman sosyal medyada yayılan yanlış paylaşımlara da itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti. Rektör Özkan, Akdeniz Üniversitesi olarak yanıltıcı açıklama yapmalarının da mümkün olmadığına dikkati çekti.

 

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği’nden Muhittin Böcek açıklaması

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği’nden gelen Muhittin Böcek açıklaması şu şekilde: “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Muhittin Böcek’in yoğun bakımdaki takip ve tedavisi  devam etmektedir. Son 24 saat içerisinde olumsuz giden herhangi bir gelişme yaşanmamış olup, klinik seyri kritik fakat stabil olarak devam etmektedir.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle