Hoşgeldiniz  

Ramazan Şenlikleri’nde Yörükler Gecesi

SEMİH KÖKEN | 16 Temmuz 2014 | Antalya Haber A- A+

yorukler gecesi (4) yorukler gecesi (1) yorukler gecesi (2) yorukler gecesi (3)

Karaalioğlu Parkı’nda her akşam farklı bir eğlenceye ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi Ramazan Şenlikleri, iftar sonrası Antalyalıların buluşma noktası olmaya devam ediyor. Şenlikler kapsamında gerçekleştirilen Yörükler Gecesi’ne ilgi büyük oldu. Ahmet Koca ve ekibinin sema gösterisiyle başlayan gece, sanatının son temsilcilerinden Aşık Kazanoğlu’nun türküleriyle renklendi. Yörük Ateşi Halk Oyunları Ekibi’nin temsili Yörük düğünü ve kına gecesini canlandırdığı gecede, zeybek oynandı.

KARA YILANLARI KORUYALIM ÇAĞRISI

Yörükler Gecesi’nde kaval dinletisi sunan İbrahim Kurtan, Yörük kültüründe yaygın olarak tanınan bir kara yılanı çuvaldan çıkararak, seyircilere gösterdi. Kurtan, zehirsiz olan ve ekolojik denge açısından önemi bulunan kara yılanların öldürülmemesi gerektiğini belirterek, koruma altına alınmasını istedi.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Ümmü Erbil’in konseriyle devam eden gecenin sonunda Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e ulaştırılmak üzere Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İlyas Çopur’a bir Yörük poşusu ve Nene Hatun yağlıboya tablosu verdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle