Hoşgeldiniz  

Piyano festivali başladı

Semih Köken | 18 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

BU yıl 16’ncısı gerçekleşen ‘Uluslararası Antalya Piyano Festivali’, Alman şef Christoph Mathıas Mueller yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın (ADSO) konseriyle başladı.

Sanat yönetmenliğini ünlü orkestra şefi Gürer Aykal’ın üstlendiği festivalin açılış konserini, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel ve çok sayıda sanatsever izledi. Türker ile Türel, protokol sıraları yerine 4’üncü sıradaki koltukları tercih ederek izleyicilerin arasında oturdu.

12 GÜN MÜZİK ŞÖLENİ

Festivalin açılışında konuşan Başkan Türel, sözlerine “Antalya’da çok güzel şeyler oluyor” diyerek başladı. Türel, dünya liderlerini Antalya’da bir araya getiren G-20 Zirvesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür etti. Antalya’nın müzik ve sanatın başkenti olduğuna vurgu yapan Türel, “Piyano Festivali, 12 gün boyunca müzik şölenine dönüşecek. Festival süresi içinde 13 konser, 8 ustalık sınıfı, 3 seminer, 5 söyleşi ve 19 atölye ile bir müzik bayramı yaşanacak. Piyano Festivali sona erecek, ardından film festivali başlayacak, sanat devam edecek” dedi.

CEMAL REŞİT REY’İN TÜRKİYE ESERİYLE AÇILIŞ YAPILDI

ADSO Orkestrası, Cemal Reşit Rey’in ‘Türkiye’ adlı eserini seslendirdi. Ardından dünyaca ünlü Rus piyano sanatçısı Nikolai Demıdenko solist olarak sahneye çıktı. Hünerli parmaklarıyla piyanoyu konuşturan Demıdenko, orkestra eşliğinde La Minör Piyano Konçertosu’ndan bazı eserleri seslendirdi. Konserin sonunda Demıdenko alkış yağmuruna tutuldu. Sahneye çıkan Vali Muammer Türker, sanatçıya plaket sundu, çiçek vererek teşekkür etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle