Hoşgeldiniz  

Picasso’lu törene terör iptali

Semih Köken | 11 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO), sanat galerisine dönüştürülen kent merkezindeki eski hizmet binasının Picasso resimleri ve Ara Güler’in fotoğraflarının yer aldığı sergiyle yapılacak resmi açılış töreni, terör olayları nedeniyle iptal edildi.

**

ATSO Başkanı Davut Çetin, 16 Eylül’de açılacağını duyurdukları Antalya Kültür Sanat Merkezi’nin açılışını iptal ettiklerini belirtti. Daha önceki planlamalarda 3- 4 gün sürecek, kokteyl, müzik dinletileri gibi etkinlikler içeren resmi açılış töreninin iptaline, terör olayları gerekçe gösterildi. Sergilerin belirtilen tarihte açılacağını kaydeden Başkan Çetin, “Resmi açılış töreni yapılamayacak. Buraya 2 bini aşkın kişi davet edildi. Oluşacak yoğunluktan dolayı yol trafiğe kapanacak. Yine güvenlik sorununu da düşünerek açılışı iptal ettik” dedi.

SERGİLER AÇILACAK
Antalya’da kent merkezinin cazibesini ve turizm hareketliliğini artırmak amacıyla kültür ve sanat merkezine dönüştürülen Antalya Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışı 16 Eylül’de yapılacaktı. Resmi açılış programında ise Picasso’nun doğduğu evden gravürler ve seramiklerden oluşan orijinal sergisi ‘Kadın ve Boğa’ ile Ara Güler’in ‘Işık ve Tarih-Ara Güler’in Gözüyle Antalya’ isimli fotoğraf sergisi ile birlikte yapılacaktı. Her iki sergide açılacak ancak resmi açılış programı düzenlenmeyecek. Sergiler 17 Eylül-28 Şubat tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. Pazartesi günleri kapalı olan merkezde perşembe günleri 10.00-20.00 arası, diğer günlerde ise 10.00-18.00 arasında sergiler gezilebilecek. (DHA)

2ae9b60ac3abb705a68c2cee4980cd4f

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle