Hoşgeldiniz  

Patlama anını Antalyalı öğretmen anlattı

Semih Köken | 12 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

Ankara’daki patlamadan saniyelerle kurtulan Antalyalı 3 öğretmen, arkadaşlarının gövdelerinin kendilerine siper olduğunu söyledi.

Tren Garı önünde meydana gelen iki ayrı patlamada 95 kişi hayatını kaybetmiş, 246 kişi de yaralanmıştı. Mitinge Antalya’dan aralarında Eğitim-Sen ve HDP’li üyelerin de bulunduğu 11 otobüs dolusu kişinin katıldığı öğrenildi. Saldırı Antalya’da dün geceden itibaren Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen protestolar ile kınanırken, bugün Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri’nden oluşan yaklaşık 3 bin kişi olayı kınadı. Meydana taziye çadırları kurularak, hayatını kaybedenlerin fotoğrafları asıldı. Grup ile emniyet arasında yer yer çadır gerginliği yaşandı. Polis çadırların kaldırılmasını isterken, grup ise çadırların sadece taziye amaçlı kurulduğunu söyledi. Uzun görüşmeler sonucunda polis, Muratpaşa Belediyesi’nin ve bir küçük çadırın kalmasına izin verdi.
“SANİYELERLE KURTULDUK”
Antalya’dan 11 otobüsle Ankara’ya gittiklerini söyleyen 23 yaşındaki Özgür Özcan, “Cumartesi saat 07.30 gibi Ankara’ya indik. Hipodroma indik, gara doğru yürüdük. Yaklaşık iki saat garın önünde bekledik. Mitingin başlamasını bekliyorduk. Ankara grubunun gelmesini bekliyorduk. Çünkü hep birlikte alana girilecekti. Özgürlükten yana olan binlerce kişi oradaydı. Saat 10.04’te bir ses geldi. Az uzaktaydık. Oraya doğru hareket ettik. İkinci bomba çok yakınımızdaydı. Herkes şoka girmişti. Can havliyle herkes sağa sola kaçıştı. Biz 100 kişi kadar orada kaldık. Durumu anlatamıyorum. Saniyelerle kurtulduk” dedi.
Her yere saçılan et parçaları olduğunu aktaran Özcan, “Arkadaşım Korkmaz Tetik’i kaybettik. 14 yıl önce barınma hakkı eyleminde tanışmıştım. Dünde yaralı olarak ben taşıdım. Konuşamıyordu, sadece nefes alıp veriyordu ama kan kusuyordu. Kortejimizde şarapnel ve bilye parçalarından yaralananlar vardı. İki kişi bizde yere yığıldı. Çevremdeki insanların kurtulması bir şanstı. Çünkü HDP ortada, diğer sendikalar onların çevresindeydi” diye konuştu.
“DAKİKALAR ÖNCE PATLAMA YERİNDEN GEÇTİK”
Eğitim-Sen Antalya Şubesi Yürütme Kurusu üyesi İngilizce öğretmeni Barış Aksoy ise, “Antalya’da 11 otobüs gittik. Kortejin en önünde yer alıyorduk. Patlama orta bölümde meydana geldi. Patlama sonrası hengamenin arasında kaldık. Patlamanın olduğu yer buluşma noktası, bizim sendika ve diğer sendikaların yürümesinin ardından patlama gerçekleşti. Bizde dakikalar önce o noktadan geçmiştik” dedi.
“VÜCUTLAR BİZE SİPER OLDU”
Eğitim-Sen Antalya Şubesi üyesi tarih öğretmeni Erdoğan İster, Antalya’dan 11 otobüsle Ankara’ya gittiklerini aktardı. Mersin’den gelen arkadaşları ile görüşmek için grubuyla hareket etmediğini ve geride kaldığını anlatan İster, “Garın önünde sohbet ediyorduk. Devrimci Parti, EMEP ve HDP flamaları vardı. Bir ses duyduk, ardından ikinci bir ses duyduk. Kitle üzerimize doğru geliyordu. Bir baktık kendime gelinceye kadar 5 dakika geçti. Her yer kan ve ceset parçalarıydı. Yaralı arkadaşlarımıza yardımcı olduk. Flamaları sedye yaptık. Patlama ile aramızda 10 metre vardı. O arkadaşlarımın vücutları bize siper oldu. Şuan bizde burada olmayabilirdik. Diğer insanların gövdesi bize engellemiş oldu. Canlı bomba olduğunu düşünüyoruz. Çünkü asfaltta bir çökme yoktu” diye konuştu.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle