Hoşgeldiniz  

Paris Büyükelçisi Akil: Fransız bahçesi EXPO’ya zenginlik katacaktır

Semih Köken | 28 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

TÜRKİYE’nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Fransa’nın EXPO 2016’ya katılımı için görüşmelerin sürdüğünü, Fransız bahçesinin EXPO’ya zenginlik katacağını kaydetti.

 

Antalya’ya gelen Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Türkiye’nin ilk EXPO’suna ev sahipliği yapacak olan Aksu İlçesi’ndeki EXPO 2016 Antalya Sergi alanını ziyaret etti. EXPO 2016 Antalya Ajansı Dış İlişkiler Direktörlüğü’nden Didem Uğur’un eşlik ettiği Akil, proje ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra kongre merkezi, tema parkuru, amfi tiyatrolar ve restoranlar ile ülke bahçelerinin yer aldığı 1121 dönümlük alanı gezen Büyükelçi Akil, EXPO Tepesi’nden alanı izledi.

EXPO 2016 Antalya’nın ve Türkiye’nin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını anlatan Büyükelçi Akil, “Ne kadar çok ülke olursa tanıtım açısından o kadar yararlı olur” dedi.

 

Fransa’nın EXPO 2016 Antalya’ya katılımı konusunda görüşmelerinin sürdüğünü belirten Büyükelçi Hakkı Akil, “Fransa’nın katılımı için elimden geleni yapacağım. Umuyorum Fransa bir pavilyonu ile burada hazır olacaktır ve bir Fransız bahçesi EXPO’ya zenginlik katacaktır diye düşünüyorum” diye desteğini dile getirdi.

Büyükelçi Akil’e ziyaretin anısına EXPO 2016 Antalya’nın sembol çiçeği şakayık takdim edildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle