Hoşgeldiniz  

özel okul tadilatına iptal kararı

SEMİH KÖKEN | 13 Ağustos 2014 | Antalya Haber A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, komisyona gönderilen maddeleri görüşmek üzere devam meclisinde bir araya geldi. Önceki mecliste süren Pensilvanya tartışmaları bu mecliste de devam etti. Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki özel bir eğitim kurumuna ait kolejin plan tadilat maddelerinde meclis üyelerinin sesi yükseldi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ilkini 8 Ağustos tarihinde gerçekleştirdiği meclis toplantısının devam oturumuna gerçekleştirmek üzere Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) konferans salonunda Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in başkanlığında toplandı.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDEN AVRUPA BÖLGELER MECLİSİ’NE 5 ÜYE
Avrupa Bölgeler Meclisi’ne Antalya’dan Büyükşehir Belediye Başkanı ile 5 asil ve 5 yedek meclis üyesine Avrupa Bölgeler Meclisi’nde temsil yetkisinin verilmesi açık oylamaya sunuldu. Başkan Türel, Avrupa Bölgeler Meclisi hakkında bilgi vererek, “35 ülkeden toplam 250 bölge ve şehir 16 uluslararası örgüt üyedir. Türkiye’den üyeler var bu mecliste. Avrupa Bölgeler Meclisi Avrupa’daki en güçlü sivil toplum örgütlerinden birisidir. Türkiye’nin uluslararası lobi faaliyetlerinde önem taşımaktadır. Bu süreçte Antalya’nın dünyaya açılan bir pencere olması hasebiyle bu faaliyetler açısından önemlidir. Önümüzdeki süreçte böylesine önemli bir kurumda bir Türk kardeşimizin çalışmasını desteklememiz gerekir. Takdir meclisimizindir” dedi.
CHP Grup Sözcüsü Songül Başkaya, Süleyman Acar’ı, MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, Aslı Bayar Ulukapı’yı, Bahattin Bayraktar ise Cenk Halik Beyaz, Ali Kurşunlu, Fırat Demirci’yi önerdi. Açık oylama sonunda önerilen 5 asil üye 78 oyla kabul edildi.

BAŞKAN TÜREL’E YETKİ VERİLDİ
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, büyükşehir meclisinden kamu yararına çalışan kurum ve kuruluşlara hızlı bir şekilde cevap vermek adına yetki istedi. MHP grubu yetkinin verilmesi yönünde uygun olduğunu belirtirken CHP Grup Sözcüsü Songül Başkaya ise istenen yetkinin önemli olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Oldukça önemli konularda gördüğüm kadarıyla 5 yıllığına bizden yetki istiyorsunuz. Buradaki her madde meclise ayrı ayrı gelip kabul edilmelidir. Yakın tarihe bakınca 5 yıllık yetki talep eden belediye başkanı hatırlamıyorum. AK Parti grubu zaten sandalye sayısı olarak bizden çoğunlukta. Biz bu isteğe karşı çıkıyoruz.”
Başkan Türel de istenen yetkide olumsuz bir durumun olmadığını belediye işlerinin çabuk halledilmesi için böyle bir yetkiyi istediğini belirtti. Alınan yetki doğrultusunda belediye ile imzalanan protokolleri meclis gündeminde meclise duyuracağını da belirten Türel, “Bugüne kadar bu gibi durumda belediye başkanlarımızı meclise nadiren başvurduğunu biliyoruz. Bugüne kadar meclisin böyle bir protokolden haberinin olmaması normaldir. Başkanlar bugüne dek, encümen kararlarıyla oylayıp geçmiştir. Böyle bir uygulamadan haberimiz yoktur demek yanlıştır. Neden böyle bir şey istedik. Belediyenin işlerinin en hızlı bir şekilde yürütmek için böyle bir isteğimiz oldu. Kesinlikle meclisin bilgilenmemesi durumu söz konusu değildir. Protokol imzalandıktan sonra meclise tabi ki bilgi verilir” diye konuştu.

“SÜTTEN ÇIKMA AK KAŞIK” BENZETMESİ
Başkan Türel’in önceki dönem belediye başkanlarını eleştirmesine CHP’li meclis üyesi Reşat Oktay karşı çıkarak Türel’e “Geçmiş dönemlerle ilgili konuşurken lütfen kendinizi sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermeyin” dedi. Türel de Oktay’a kendisinin de mutlaka hata yaptığını ve hatasız kul olmayacağını söyledi. Tünel, yetki istemesinin kimseyi korkutmaması gerektiğini ve belediyenin teftişe her zaman açık olduğunu kaydetti. Türel konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hatasız kul olmaz. O dönemde ben meclisin bilgilendirilmesi için o protokolleri sundum. Meclisin kararına ipotek koyma yetkimiz yok. Ben geçmişi suçlamak adına değil, geçmişte yapılan hatalardan ders almak ve bilgi paylaşımı adına dile getirdim. Yoksa suçlamaya kalırsa o kadar çok şey var ki. Ayrıca idare olarak yapılan iş ve işlemler meclisin, Sayıştay görevlilerinin denetimine açıktır. Bizim dönemimizde hiçbir arkadaşımıza yargı tarafından inceleme açılmamıştır. Ancak bizden sonra sizin de aralarında olduğunuz birçok kişi yargı tarafından inceleme altına alınmıştır. Siz ve meclisimiz rahat olsun” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle