Hoşgeldiniz  

Özel öğrencilerin festivali kortejle başladı

SEMİH KÖKEN | 08 Mayıs 2015 | Antalya Haber A- A+

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali’nin (ENFEST) açılış töreni Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali’nin (ENFEST) açılış töreni Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ile birlikte çok sayıda davetlinin katıldığı festival açılışı kortej yürüyüşü ile başladı.

7 özel eğitim okulu, 71 ilkokul ve yaklaşık bine yakın özel çocuğun katılımıyla gerçekleşen kortej yürüyüşü ilgiyle izlendi. Festivalin onur konuğu olan Kıbrıslı özel öğrenciler de kortej de yeraldı. Tramvay yolu üzerinde yürüyerek protokolün önünden geçen özel öğrencilere öğretmenleri eşlik etti. Türk bayraklarını sallayan, etrafa öpücükler atarak yürüyen özel çocuklar Antalyalılar tarafından alkışlandı.

Kortej geçişinin ardından gerçekleşen protokol konuşmaları organizasyonun önemine dikkat çekti. Festivalin uluslararası boyuta taşınması için çalışma yürüteceklerini belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Antalya olarak bu tür etkinliklerde özel çocukların yanında mutlaka olacağız. Onlarla birlikte güzel zamanlar geçireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Kıbrıs’tan gelen misafir okul öğrencisi özel öğrenciler, halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi. Kostümleri ile dikkat çeken özel öğrenciler ayakta alkışlandı. Festival, Antalya’da faaliyet gösteren özel eğitim okullarında eğitim gören özel öğrencilerin gösterileriyle sürdü. Kimi öğrenci tek başına sahneye çıkarak zeybek oynadı, kimisi ise bir arada halk oyunları sergiledi. Meydanda bulunan turistler de gösterileri yakından izledi. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle