Hoşgeldiniz  

Özel güvenlik görevlisinin fırlattığı bardak dudağını yardı

Semih Köken | 03 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

AKDENİZ Üniversitesi’nde Ankara’daki bombalı saldırıyı protesto amacıyla eylem yapan öğrencilere müdahale eden özel güvenlik görevlilerinden birinin fırlattığı bardak, öğrencilerden birinin dudağını yardı.

Ankara’da 10 Ekim’de düzenlenen barış mitingi sırasında yaşanan bombalı saldırıyı protesto amacıyla bir grup öğrenci 19 Ekim’de Akdeniz Üniversitesi merkez yemekhanesi önünde oturma eylemi yaptı. Bu sırada bazı öğrenciler yemekhanenin penceresine ‘Saraydan ve AKP’den hesabı gençlik soracak. Ankara katliamını unutma’ yazılı pankart astı. Pankartı kaldırmak isteyen üniversitede görevli özel güvenlik görevlileri, öğrencilerle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine bir özel güvenlik görevlisi, bir öğrencinin yüzüne masadaki su bardağını fırlattı.

BARDAKLI MÜDAHALEYİ ÖĞRENCİLER KAYDETTİ

Yakın mesafeden sert şekilde fırlatılan su bardağı nedeniyle öğrencinin dudağı yarıldı. Bu anlar saniye saniye yine bir öğrenci tarafından kamerayla kaydedildi. Görüntülerde, yemekhane içinde öğrenciler ve güvenlik görevlileri arasında yaşanan arbedede çok sayıda tabak ve bardağın da atıldığı görülüyor. Yemekhanenin ardından dışarda da devam eden olaylarda bir görevlinin öğrencilere küfür etmesi nedeniyle tepki gösterildiği de yer alıyor.

“EYLEME KATILMADIM, AYIRMAK İSTEDİM”

Yüzüne su bardağı fırlatılan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi Utku Yürekli, eyleme katılmadığını, ancak özel güvenlik görevlilerinin öğrencilere saldırısını görünce ayırmak istediğini söyledi. Öğrenci arkadaşlarını özel güvenlik görevlilerinden uzaklaştırmaya çalıştığı sırada bir görevlinin su bardağı fırlattığını gördüğünü belirten Yürekli, “Ben de sinirle ona doğru yöneldim ‘ne yapıyorsun’ diye tepki gösterdim. O sırada benim yüzüme bardak fırlatıldı. Dudağım yarıldı. Bir sonuç alamayacağımı düşündüğüm için de şikayetçi olmadım” dedi.

Olayları görüntüleyen Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Hüseyin Cebir de bardak fırlatan ve küfür eden özel güvenlik görevlilerinin görevinden alınana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle