Hoşgeldiniz  

Otobüs ve tramvay bayramda ücretsiz

Semih Köken | 17 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı rahat ve huzurlu geçirmesi için gereken önlemleri aldı. Zabıta, İtfaiye, ASAT başta olmak üzere birçok birim Kurban Bayramı süresince görev başında olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin resmi plakalı kırmızı otobüsleri, Antray ile nostaljik tramvayı bayramda vatandaşları ücretsiz taşıyacak.

**

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Soğuksu Mahallesi Perşembe Pazarı ve Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Çarşamba Pazarı’nda, Bayramın 1 ve 2’nci günlerinde Veteriner hekim kontrolünde ücretsiz kurban kesim hizmeti verecek. Bayram süresince Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda çalışan personel görevde olacak. Ekipler, bayram öncesi özellikle arife günü açık yiyecek ve içecek üretimi ile satışını gerçekleştiren işyerlerinde denetimlerini daha da yoğunlaştıracak. Zabıta ekipleri, arife gününden itibaren bayram süresince Uncalı ev Andızlı mezarlıklarında ve kurban kesim yerlerinde halkın, mezarları rahat ziyaret edebilmesi için gereken önlemleri alacak. Vatandaşlar, şikayetlerini ALO 153 ve 249 50 70-249 50 84 numaralı zabıta merkezine bildirebilecek.

KIRMIZI OTOBÜS, ANTRAY VE NOSTALJİ TRAMVAYI ÜCRETSİZ
Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği resmi plakalı kırmızı otobüsler, Kepezaltı ve Meydan arasında hizmet veren Antray ile müze ve eski mezbaha arasında hizmet veren nostalji tramvayı Kurban Bayramı boyunca ücretsiz yolcu taşıyacak. Ücretsiz ulaşım 24 Eylül Perşembe saat 06.00’da başlayacak, 27 Eylül Pazar gece 24.00’da sona erecek. Öte yandan vatandaşlar ulaşımla ilgili yaşadığı her türlü sıkıntı ve sorunlar için Ulaşım Çağrı Merkezi 444 37 08 numaralı telefonu arayabilecek.

ASAT’TA NÖBETÇİ EKİP
Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü de su ve kanalizasyon hizmetlerinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı nöbetçi ekip bulunduracak. Herhangi bir arıza durumunda vatandaşların ALO ASAT 185 numaralı telefonu 24 saat aranabilecek.

İTFAİYE GÖREV BAŞINDA
İtfaiye Dairesi Başkanlığı da bayram boyunca görevde olacak. İtfaiye ekipleri, Antalya sınırlarında 41 ayrı grup, 580 personelle 24 saat çalışmalarını sürdürecek. Merkez Grup başta olmak üzere, ilçelerdeki itfaiye ekipleri ve Kaleiçi ekibi, olası bir yangına karşı 24 saat hazır olacak. Vatandaşlar, yangın ihbarını ALO İTFAİYE 112 numaralı telefona bildirebilecek.

MEZARLIKLARDA DİN GÖREVLİLERİ HAZIR
Bayram öncesi ve bayramda en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunan mezarlıklarda da gerekli önlemler alındı. Andızlı ve Uncalı mezarlıklarında arife günü ve bayramda 16 din görevlisi vatandaşlara mezarlık ziyaretlerinde yardımcı olacak. (DHA)

5ab8599bac617e7b9af8f913eb959501

a6d507a8c84fca6e514b33ff3f831087

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle