Hoşgeldiniz  

Organlarıyla 5 kişiye umut oldu

Semih Köken | 29 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

Beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen 50 yaşındaki Muamber Bakır’ın bağışlanan organları, 5 kişiye umut oldu.

Antalya’da matbaacı Muamber Bakır, geçen pazartesi günü beyin kanaması geçirdi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Bakır’ın dün beyin ölümü gerçekleşti. Organ koordinatörlerinin önerisiyle ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine harekete geçen doktorlar, dün gece ameliyata aldıkları Bakır’ın akciğer, karaciğer, kalbi ve 2 böbreğini yaşam için organ bekleyen hastalara nakletmek için aldı. Gece boyu süren ameliyatla alınan Bakır’ın akciğeri Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’ne, bir böbreği Konya Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, diğer böbreği ve kalbi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne, karaciğeri de Antalya Medical Park Hastanesi’ne gönderildi.

İKİ KEZ KABUL ETMEDİ
Bakır’ın kalbi, 16 yıldır kalp hastası olan ve 2 yıl önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde yapay kalp takılarak yaşatılmaya çalışılan 67 yaşındaki Burhan Yellice’ye nakledildi. Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibi tarafından yapılan operasyonun, başarılı geçtiği kaydedildi. Ameliyat sonrası konuşan yakınları, 2 yıldan bu yana yapay kalple yaşama tutunan Burhan Yellice için 2 kez kalp bulunduğunu ancak her seferinde kendi isteğiyle nakil olmayı reddettiğini söyledi. Sağlık durumunun iyice bozulması nedeniyle babasının 10 gün önce acil sırasına yazıldığını aktaran Eray Yellice, “Gece haber geldiğinde sevindi. Artık ayakta durmakta zorlanıyordu. Sevinç ve hüznü bir arada yaşadık. Bağışçı ailenin başı sağ olsun. En kısa sürede ziyaret etmek istiyoruz” dedi.

“ONA YAKIŞANI YAPTIK”
Muamber Bakır’ın kardeşi Seyfullah Bakır ise acılarının büyük olduğunu belirterek, “Ağabeyim çok yardımsever, insanları seven biriydi. Yaşamı boyunca organ bağışıyla ilgili haberleri hep dikkatle takip ederdi. Bu nedenle organlarını bağışlama kararı aldık. Ona yakışan davranışı göstermiş olmaktan mutlu olduk” diye konuştu. Muamber Bakır’ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Yozgat’a götürüldü.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle