Hoşgeldiniz  

“Okullarda yeterli hazırlıklar yapılamadı”

Semih Köken | 29 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

2015-2016 eğitim öğretim yılını değerlendiren Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, uzun tatilin eğitimi sekteye uğrattığını ve 2015-2016 eğitim döneminin sancılı başladığını savundu.

Türkiye’de yeni eğitim sisteminin uygulanmasıyla özellikle imam hatip liselerinin çok fazla arttığına değinen Balık, imam hatip liselerine karşıymış gibi bir izlenimlerinin olduğunu ancak tam tersine karşı olmadıklarını söyledi. İhtiyaç olması halinde imam hatiplerin açılması gerektiğini söyleyen Balık, “2014-2015 eğitim yılında öğretmen liseleri kapatılıp fen lisesine dönüştürüldü. İmam hatiplerin ortaokulları açılırken sağlık, meslek gibi liselerin ortaokul düzeyleri açılmadı. Tüm okulların orta bölümleri açılmalıydı” dedi.

Eğitimin 2014 yılında karışıklıklar nedeniyle sekteye uğratıldığını savunan Başkan Balık, TEOG sonuçları nedeniyle bazı velilerin çocuklarını mecburiyetten imam hatip lisesine kaydettiğini ileri sürdü. Sınavlarda başarılı olamayan ve puanı da herhangi bir liseye kayıt yaptırmasına yeterli olmayan öğrencilerin imam hatip liselerine yerleştirildiğini bunun da ilerleyen dönemlerde işini bilmeyen imamların yetişmesine neden olacağını iddia etti. Balık sözlerini şöyle sürdürdü:

“TEOG sonuçları açıklanınca öğrencilerimiz arasından bir liseye yerleşemeyenler imam hatiplere yerleştirildi. Çocuğun kapasitesi imam olmaya yeterli değil ancak bir anlamda mecbur bırakıldı. Aileler çocukları açıkta kalmasın diye açık liseye de gitmesin diye imam hatiplere kaydettirdi. Seviyesi düşük belirli bir puanı yakalayamayan öğrencilerin imam hatibe gönderilmesi ve orada da tam olarak yetiştirilmemiş bireylerin yetişmesi dolaylı olarak ne kadar etki edecektir? Bunun sıkıntısını toplum gelecekte çekecektir.”

“UZUN TATİL EĞİTİMİ SEKTEYE UĞRATTI”

Yaz tatilinin uzatılarak Kurban Bayramı tatiliyle birleştirilmesini de değerlendiren Balık, uzun tatilin eğitimi aksattığını ve bazı okulların eğitim verecek durumda olmadığını söyledi. Özellikle Antalya’nın kırsal bölgelerindeki okullara dikkat çeken Balık, “Araya uzun tatilin girmesi eğitimin sekteye uğramasına neden oldu. Okullarda yeterli hazırlıklar yapılamadı. 10 günlük boşluk oluştu. 15 bin derslikte bugün dersler başladı ancak kırsalda okulların eksikliği nedeniyle dersler başlayamadı ” diye konuştu.

Bizim antalya

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle