Hoşgeldiniz  

Okullara Cami Genelgesi

SEMİH KÖKEN | 08 Kasım 2014 | Antalya Haber A- A+

Antalya İl Müftülüğü ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, Antalya’daki tüm okullara ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla genelge gönderildi. Öğrencilerin yıl boyu camilere götürülmesi, tanıtılması gibi konuları içeren genelgeyi Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk açıkladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tüm ilçe müdürlüklerine gönderdiği ve tüm okullara dağıtılan genelgede, cami-gençlik kaynaşmasının sağlanması ve camilerin gençlere tanıtılması, yıl boyu öğrencilerin camilere gidip gelebilmelerinin sağlanması için il ve ilçe müftülükleri ile irtibata geçirilerek camilerin tanıtımının yapılmasının istendiğini açıkladı.

Müftülüğün de ilçe müftülüklerine gönderdiği yazıyla, bu doğrultuda camilerdeki görevlilerin öğretmen ve öğrencilere gerekli ilgi, destek ve kolaylığı göstermeleri istendi.

Öğrencilerin yıl boyunca camilere gidip gelmesi için kampanya başlatıldığını söyleyen Kadir Öztürk, “Tamamen eğitimin bilimden uzak, gerici, kindar, dindar bir nesil yetiştirilmek istenmesinin örneğidir. Bir yıl boyunca çocuklar sınıfta olmaları gereken zamanların yerine camileri gezecekler” dedi.

DİYANET’İN PROJESİ

Antalya’da cami- gençlik kaynaşmasının sağlanması ve camilerin gençlere tanıtımı için tüm okullara gönderilen genelgede imzası bulunan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Tevke, çocukların camileri tanımasına yönelik Diyanet’in bir projesi olduğunu ve okulların bilgilendirildiğini söyledi. Hasan Tevke, projenin ne zaman başlayacağına ilişkin henüz tarih belirlenmediği kayde

tti.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle