Hoşgeldiniz  

Nepal, EXPO 2016 projesini anlattı

Semih Köken | 07 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

EXPO 2016 Antalya’ya katılacak olan Nepal, alanda ‘Akıllı Çocuklar: Yeşil Şehirler’ temasıyla 11 metre yüksekliğinde bir tapınağın yer alacağı, tamamı el işçiliğiyle yapılmış bahçe oluşturacak.

**

Bahçe Direktörü ve Nepal Bahçesi Şefi Birendra Bajracharya, Saha Mühendisi Chandra Prasad Bhattu ile Saha Müdürü ve Denetçisi Chandra Kiran Maharjan’dan oluşan Nepal heyeti, EXPO 2016 Antalya sergi alanını ziyaret ederek alanda kuracakları Nepal Bahçesi’ni tanıttı. Nepal heyetini EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman karşıladı.

MANASTIR VE TAPINAKLARI İLE ÜNLÜ NEPAL
Nepal ülke bahçesinin sunumunu yapan saha mühendisi Bhatu, Nepal’in manastır ve tapınaklarıyla ünlü olduğuna dikkat çekti. Nepal’in dağlık, tepelik ve düz coğrafi bölgelerden oluştuğunu, biyoçeşitlilik açısından da oldukça zengin olduğuna değindi. Projeyi sunan Bhattu, 3 bin 600 metrekarelik ülke bahçelerinde, ‘Smart Children: Green Cities’ (Akıllı Çocuklar: Yeşil Şehirler) temalı bir bahçe kuracaklarını söyledi. Bhattu, “Kuracağımız pavilyonda amacımız Nepal’deki yaşam tarzı, çiçek, sanat, mimari ve doğal kaynaklarımız hakkında bilgi sunmak” dedi. Bhattu, tamamı el işçiliğinden oluşacak binaların el oymacılığıyla ilgili kısımlarının yapımına başlandığı bilgisini de verdi. Deprem felaketi yaşayan Nepal’e geçmiş olsun dileklerini ileten EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman ise Nepal bahçesinin detaylarıyla yakından ilgilendi. Danışman, ziyaret anısına Nepal heyetine çeşitli hediyeler sunarken, Nepal heyeti ise Danışman’a, Everest’i simgeleyen yöresel bir şapka hediye etti. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle