Hoşgeldiniz  

Müzikle Osmanlı sarayına yolculuk

Semih Köken | 20 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

BU yıl 16’ncısı düzenlenen ‘Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin üçüncü gününde Akdeniz Oda Müziği Orkestrası ‘Osmanlı Sarayı’nda Avrupa Müziği’ adlı konserle izleyiciyle buluştu.

Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu’ndaki anlatımlı konserde, besteci ve müzik tarihçisi şef Emre Arıcı, Akdeniz Oda Müziği Orkestrası eşliğinde müzikseverleri Osmanlı sarayında müzikle yolculuğa çıkardı. Konserde, Sultan Abdülaziz ile V. Murad gibi padişahların da bulunduğu Osmanlı hanedanına mensup bestecilerin eserleri farklı enstrümanlarla seslendirildi.

VİYANA MÜZİĞİ SARAYLARDA

Viyana tarzı vals, polka ve marş türü eserler, Arıcı’nın anlatımıyla tarihin tozlu raflarından çıkarılırken, Avrupa müziğinin İstanbul’daki Osmanlı saraylarında ne derece benimsendiği gözler önüne serildi. Şef Emre Arıcı’nın saray arşivleri ve özel koleksiyonlardan ortaya çıkardığı dönem repertuarı, Türk müzik tarihine de yepyeni bir boyut kazandırıldı.

AVRUPALI BESTECİLER ANILDI

Muhteşem konserin ilk bölümünde Osmanlı sarayında dinlenen Avrupalı bestecilerden Callisto Guatelli Pasha, Carles Louis Napoleon d’ Albert, Gaetano Donizetti, Jean-Baptiste Lully’un besteleri seslendirildi. İkinci bölümde II.Sultan Mahmud, Rifat Bey, V.Sultan Murad, Fehime Sultan, Burhaneddin Efendi’nin bestelerine yer verildi.

GÜÇLÜ KADRO

Akdeniz Oda Orkestrası’nın keman grubunda Can Özhan, Başar Zeren, Özge Tanrıver, Fahrettin Arda, Elvan Dereli, Gana Vorokonya, Onur Akalın, Semih Kartal, Ceren Kayaalp, Melike Demirel, Işınsu Ermiş sahne aldı. Viyola grubunu da Deniz Yıllık, Aydal Sargutan İşgören, Kürşat Ağlaç, Meriç Esen, Pınar İnan oluşturdu. Viyolensel de Fırat Yeşillik, Aygü Özhan, Selin Özdemir, Buse Bilginoğlu, Kontrabas’ta ise Tuğrul Baykal, Keskin yerlerini aldı.

Büyük bir ilgiyle izlenip dinlenen konserin sonunda şef Emre Arıcı’ya çiçekle teşekkür edildi, izleyenler orkestrayı ayakta alkışladı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle