Hoşgeldiniz  

Mükelleflere e-tebligat uyarısı!

Semih Köken | 22 Aralık 2015 | Antalya Haber A- A+

Vergi daireleri tarafından kurumlar ve gelir vergisi mükelleflerine yapılacak olan tebligatlar 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Kemer Vergi Dairesi Müdürü Ümit Özdemir, mükellefleri cezalı duruma düşmemeleri konusunda uyardı.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından 1 Ocak 2016’dan itibaren vergide elektronik tebligat uygulamasına geçiliyor. 31 Aralık 2015 tarihinden sonra GİB, vergi mükelleflerine göndereceği tebligatları elektronik ortamda gerçekleştirecek. Kemer Vergi Dairesi Müdürü Ümit Özdemir yaptığı yazılı açıklamada; “Kurumlar Vergisi mükellefleri ile ticari, zirai ve mesleki kazanç yönünden gelir vergisi mükellefiyeti bulunan (Kazançları basit usulde tespit edilenler ile gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçiler hariç) mükelleflerimiz 31 Aralık 2015 tarihine kadar dairemize müracaatta bulunarak 01 Ocak 2016 tarihinden itibaren elektronik tebligat sistemini kullanmaları gerekmektedir.”

Konu ile ilgili olarak 27.08.2015 tarih ve 25458 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 456 seri nolu Vergi Usul Kanunu (V.U.K.) Genel Tebliğinde 213 sayılı V.U.K.’un 107/A maddesi uyarınca; Vergi dairelerince düzenlenen ve muhataplarına 213 sayılı V.U.K.’na göre tebliği gereken evrakların Gelir İdaresi Başkanlığı aracılığı ile elektronik ortamda tebliğ edilmesi ile ilgili usul esaslarının belirtildiğini söyleyen Özdemir; “Elektronik tebliğ sistemine katılması zorunlu olanlardan bu tebliğ ile getirilen zorunluluğa uymayanlar için V.U.K.’un 148, 149 ve mükkerrer 257. maddeleri uyarınca Özel Usulsüzlük Cezası’nın uygulanacağının göz önünde tutulması suretiyle değerli mükelleflerimizin hem cezai müeyyidelere tabi olmamaları hem de vergi ile ilgili tebligat ve bildirimlerin daha sağlıklı ve düzenli bir şekilde iletilmesi büyük önem arz etmektedir” dedi.

Özdemir ayrıca, son müraacat tarihi olan 31 Aralık 2015 tarihinde meydana gelebilecek yoğunluğa mükelleflerin maruz kalmaması için 31 Aralık’dan önce konu hakkında Kemer Vergi Dairesi’ne müracaat bulunması gerektiğini söyledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle