Hoşgeldiniz  

Motosiklet yarışında arkadaşının ölümüne neden olmakla suçlandı

Semih Köken | 05 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’da geçen mayıs ayında motosiklet ile yarışan sürücüler; Harun Duğan ile İsmail. S. kaza geçirdi. Duğan’ı motosikletten iterek ölümüne neden olduğu iddiası üzerine İsmail S. hakkında ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

Dumlupınar Bulvarı’nda geçen 16 Mayıs gecesi arkadaşından aldığı motosikletle kaza yaparak ölen 18 yaşındaki Harun Duğan’ın, yarış kurbanı olduğu ortaya çıktı. Bir aracın sıkıştırması sonucu düşüp bariyerlere çarpması sonucu öldüğü sanılan Harun Duğan’ın, olay gecesi yarıştığı motosiklet sürücüsü aynı yaştaki İsmail S. ile çarpıştığı belirlendi. İsmail S.’nin Harun Duğan’ı ittirdiği için kazanın meydana geldiğinin öne sürülmesi üzerine Antalya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İsmail S.’nin, ‘kendini savunamayacak kişiyi öldürme’ suçundan ömür boyu hapisle cezalandırılması istendi.

“BEN YARIŞMIYORDUM”

Kendisini geçen Harun Duğan’ı ittirerek düşürdüğü öne sürülen tutuksuz sanık İsmail S., ilk duruşmada suçlamaları kabul etmedi. İsmail S., ifadesinde şöyle dedi:

“Olay gecesi saat 23.00-24.00 sıralarında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin giriş kapısı yanındaki üst geçidin altında toplanmıştık. Aramızda sohbet ediyorduk. 40- 50 kadar motosikletli vardı. Harun Duğan ile iki arkadaşı yanımıza geldi. Harun benimle yarışmak istedi. Ben kabul etmedim. Geç olduğunu, eve gideceğimi söyledim. Hatta motosikletime binip eve gitmek üzere yola çıktım. Fakat montumu unutunca döndüm. Bu esnada Harun motosikletle yanıma gelip motosikletin üzerine yatarak gitmeye başladı. Ben de kendisinin arkasından geliyordum. Aramızda 10-15 metre vardı. Sol şeritte gidiyorduk. Sağ şeritte ise bir araç seyrediyordu. Bu araç sol şeride geçmek için manevra yapınca Harun dengesini kaybetti. Bu nedenle düşüp bariyerlere çarptı. Motosikleti de gelip benim motosikletime vurdu. Bu nedenle ben de düştüm. İkimiz de yaralandık. Daha sonra arkadaşlarım beni eve götürdü. Harun olay yerinde vefat etti. Ben Harun’un motosikletiyle düşmesi için herhangi bir hareket yapmadım.”

ANTALYA'DA GECEN MAYIS AYINDA YARISAN MOTOSIKLET SURUCULERI HARUN DUGAN (FOTODAKI)  ILE ISMAIL. S. KAZA GECIRDI. OLAYDA DUGAN'I MOTOSIKLETTEN ITTIRIP OLUMUNE NEDEN OLDUGU IDDIASI UZERINE ISMAIL S. HAKKINDA OMUR BOYU HAPIS ISTEMIYLE DAVA ACILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
KUZENİ İTTİRDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Harun Duğan’ın babası Mustafa Duğan ise “Olay gecesi oğlumun yanındaki kuzeni Murat Kırbaş, bir aracın sıkıştırması sonucu kazanın olduğunu söylemişti. Ancak daha sonra İsmail S.’nin oğlum Harun’a elini uzattığı için bu kazanın meydana geldiğini söyledi” dedi. Olay gecesi Harun Duğan’ın yanındaki kuzeni ile arkadaşı da tanıklık yaptı. Duğan’ın kuzeni Murat Kırbaş, şunları anlattı:

“Sanık İsmail S. ‘Yarışmak isteyen var mı’ deyince Harun ‘Ben yarışırım’ dedi. İkisi motosikletle yarışmak üzere yola çıktı. Yarışta Harun öndeydi. Aralarında 1 metre kadar fark vardı. Sonra bir kıvılcım çıktı. Kıvılcımların çıktığı yere gittim. 2 motosiklet yolda sürükleniyordu. Motosikletin birinde İsmail S’nin sürüklendiğini gördüm. Diğerinde ise sürücü yoktu. Daha geriye gittiğimde Harun Duğan’ın öldüğünü gördüm. İddia edildiği gibi İsmail S.’nin motosikletinin Harun Duğan’ın motosikletine çarptığını ya da İsmail S.’nin Harun Duğan’a dokunduğunu, motosikletini sıkıştırdığını görmedim.”

Mahkeme, 16 Kasım’da olay yerinde keşif yapılmasına karar verip duruşmayı erteledi. Duruşma sonrası Harun Duğan’ın annesi Gülsüm Duğan, adliye koridorunda fenalaştı. Sinir krizi geçirip ardından bayılan Gülsüm Duğan, çağrılan 112 ekibi tarafından ayakta tedavi edildikten sonra yakınları tarafından evine götürüldü. Baba Mustafa Duğan ise oğlunun ölümünden sorumlu olanların cezalandırılmasını istedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle