Hoşgeldiniz  

“MİLYONLAR RAHMETLE ANARKEN, TV KANALI KİN KUSTU”

Semih Köken | 11 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA Baro Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 77’nci yıldönümü dolayısıyla yapılan yayında kullanılan çirkin ifadeler nedeniyle Akit TV yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Antalya Baro Başkanlığı adına Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı tarafından, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na Akit TV yetkilileri hakkında 5816 sayılı ‘Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun’un 1 ve 2’nci maddeleri uyarınca suç duyurusunda bulunuldu.

DİLEKÇEDE YER ALAN İFADELER

Başkan Bacanlı suç duyurusu dilekçesinde, şöyle dedi:

“10 Kasım 2015 günü Akit TV’de Atatürk hakkında yapılan yayında özetle ‘Resmiyette öyle kabul edilen kurucu cumhurbaşkanı, zulüm 10 Kasım 1938’de son buldu, İngilizlerin dahi yapamadığını yapmış ve bunda başarılı olmuştur. 1000 yıllık tarihimiz O’nun sayesinde bir gecede yok olup gitmiştir. Bunu Moğollar bile başaramazdı. Müslüman kıyafetlerini ortadan kaldırmak, Fransızların Maraş’ta yaptığı gibi peçeye el uzatmak olmazdı. Karşılarına bir Sütçü İmam dikilirdi. O yüzden bunu kıyafet devrimiyle yaptı. Bunu Anadolu’yu işgal eden gavur Fransız bile yapmazdı. Getirdiği demokrasi, Amerika’nın Irak’a getirdiğinden daha tesirliydi. İnanlara yapılan her şey O’nun adıyla yapıldı. Rahmetle anamıyoruz seni Paşam’ şeklindeki beyanlarla Atatürk’ün manevi hatırasına hakaret edilmiştir.”

“MİLYONLAR RAHMETLE ANARKEN, TV KANALI KİN KUSTU”

Anılan beyanların 5816 sayılı yasa uyarınca suç olduğu belirtilen dilekçede, ayrıca, “Büyük Önderi milyonlar rahmetle anarken adı geçen TV kanalı kin kusmuştur. Tarihi gerçekleri yok sayarak hayatını millete adamış ve büyüklüğü dünya tarafından kabul edilen bir yurtseveri büyük bir kinle karalamaya çalışmıştır” denildi.

Başkan Bacanlı, dilekçesinde arz ettikleri nedenler yüzünden şüphelinin tespiti ve haklarında 5816 sayılı ‘Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun’un 1 ve 2’nci maddeleri uyarınca kamu davası açılmasını istedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle