Hoşgeldiniz  

MHP ADAYI AKILLI KALEİÇİ ESNAFINI DİNLEDİ

SEMİH KÖKEN | 06 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Siyaset A- A+

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili adayları Tarkan Akıllı ve Tolga Alıcı Kaleiçi esnafını ziyaret etti.

Esnafın sorunlarını dinleyen MHP’li milletvekili adayları, iktidara gelmeleri durumunda yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tarkan Akıllı ve Tolga Alıcı esnaftan seçimlerde MHP’ye destek istedi.

TURİZMDE BÜYÜK BİR BAŞIBOŞLUK

Antalya’nın bir turizm kenti olduğunu ifade eden Tarkan Akıllı, “Antalya için hep turizmin başkenti denir. Bu doğru olmakla birlikte eksik olan yanları da vardır. Turizmde büyük bir başıboşluk bulunuyor. Turizmin kurallarını ortaya koymalıyız. Bu amaçla hazırladığımız Turizm Çerçeve Kanunu iktidarın işine gelmiyor. Turizm Çerçeve Kanunu ile birlikte yatırımdan istihdama cevreden esnaflara kadar her şey belli bir kurallarla yönetilecek” dedi.

ESNAF TURİZMDEN YETERİ KADAR PAY ALAMIYOR

Esnafın turizmden yeteri kadar pay alamadığını ifade eden Akıllı, “Turizm Çerçeve Kanunu ile birlikte herkes daha iyi çalışıp daha fazla kazanacak. Bunun yanında Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de seçim beyannamesinde ifade ettiği gibi, yeni iş yeri açan esnaf ve sanatkarın kendi adlarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısı beş yıl süreyle devlet tarafından karşılanacaktır. Özellikle esnafa yönelik kanun düzenlemeleriyle turizm bölgelerinde iş yapan esnaf kardeşlerimiz çok büyük bir ekonomik rahatlamaya kavuşacak” ifadelerini kullandı.

Esnafa yönelik çalışmaların sadece turizmle sinirli kalmayacağını belirten Akıllı, “MHP’ye göre Türk ekonomisin belkemiğini esnaf oluşturmaktadır. Gerek Hilal Kart gerekse diğer yasal düzenlemelerle esnafımızın gelirini yükselteceğiz” diye konuştu.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle