Hoşgeldiniz  

Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu: Üzgünüz, yastayız

Semih Köken | 14 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu sözcüsü avukat Abit Küçükarslan, Ankara’da yaşanan bombalı saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Üzgünüz, yastayız. Sorumlulardan istifa etmelerini bekliyoruz” dedi.

Antalya Barosu Toplantı Salonu’nda oda temsilcileriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Abit Küçükarslan, Ankara’da barış mitingi öncesinde meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilediğini söyledi. Küçükaslan, Cumhuriyet tarihinin en büyük terör eyleminin lanetlenmesinin, hiçbir yüreği soğutmayacağını belirtti.

SORUMLULARDAN İSTİFA ETMELERİNİ BEKLİYORUZ

Küçükarslan, “Ne yazık ki ölümler kanıksanmış ve önemsiz haberler durumuna düşmüştür. Olayın tetikçisi kim olursa olsun iktidarın görevi vatandaşın can ve mal güvenliğini korumaktır. Sorumlulardan ‘güvenlik ve istihbarat eksiği yoktur’ açıklaması yerine en azından istifa etmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

YAYIN YASAĞININ YARARI OLMAZ

Olaylardan hemen sonra yayın yasağı getirilmesinin de haber alma özgürlüğü ve adil yargılanma hakkının ihlali olduğunu aktaran Küçükaslan, “Böyle bir yasağın hiç kimseye, hiçbir ülkeye yararı olmaz. Arka arkaya yaşanan olaylar tesadüf değildir. Yurtta barış dünyada barış ilkesinden ayrılarak sürdürülen iç ve dış politikanın gideceği yer sonu gelmez terör olaylarıdır, iç savaştır. Bu katliamları yapanlar yılgınlık istiyor, kardeşlik ve demokrasiden vazgeçmemizi istiyor, sesimizi kısmamızı istiyor. Ülkemizin bir Ortadoğu devleti durumuna gelmemesi için tüm yurttaşlarımızın sağduyulu davranacağına inanıyoruz, çünkü umut doluyuz” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle