Hoşgeldiniz  

Manavgat arıtmada sona yaklaşıldı

Semih Köken | 27 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından Manavgat’ta yaşanan çevre kirliliği ve koku sorununu bitirmek için inşaatına başlanan Atıksu Arıtma Tesisi’nde sona yaklaşıldı.

Büyükşehir Belediyesi Antalya’nın önemli turizm ilçelerinden olan Manavgat’ta son yıllarda yaşanan çevre kirliliği ve koku sorunlarını çözmek için hummalı çalışmalarını sürdürüyor. ASAT Genel Müdürlüğü Büyükşehir Yasasıyla birlikte dev yatırımlar yaparak koku sorunlarını çözüme ulaştırıyor. Manavgat ve Kumköy Atıksu Artıma Tesisleri’nde gerçekleşecek kapasite artırımı ve koku giderme sistemleriyle Manavgat son yıllarda yaşadığı sıkıntılardan kurtulacak.

TAM OTOMASYON SCADA SİSTEMİ GELİYOR

Manavgat  Atıksu Arıtma Tesisi’nin günlük kapasitesi 50 bin metreküp kapasiteden 75 bin metreküpe çıkarılıyor. 100 bin metreküp yeni ön arıtma, çamursuzlaştırma ve koku giderme sistemleri de tesise ilave ediliyor. Diğer arıtma tesislerinde de uygulanmaya başlanacak yeni scada otomasyon sistemleri da tesise kazandırılıyor. Manuel çalışan tesislerdeki çalışmalar bittiğinde tam otomasyon scada ile kendi için de iç senaryosuyla çalışacak tesisler haline gelecek.

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle