Hoşgeldiniz  

Likya Yolu’na, doğaya asfalt döküyorlar!

SEMİH KÖKEN | 03 Ekim 2018 | Antalya Haber A- A+

Likya Yolu’na, doğaya asfalt döküyorlar!

Likya Yolu’na,doğaya asfalt döküyorlar! Dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotasından biri olarak kabul edilen, Muğla ile Antalya arasında yer alan 509 kilometrelik Likya Yolu asfaltlanıyor.

Neyse O adlı internet sitesinde yer alan habere göre Antalya’nın Konyaaltı Belediyesi, doğa güzelliklerin ve çok sayıda antik kenttin güzergâhı olan Likya Yolu’nun Antalya başlangıç parkurunu, “Elmayanı-Hisarçandır” arası asfaltlayacak.

19 Antik Kentin kalıntıları bulunan Likya Yolu’nun bu şekilde yok edilmesi doğa katliamıdır. Her yıl binlerce yerli ve yabancı yürüyüşçünün yürüdüğü “Likya Yolu”nun tarihi dokusunun yok edilmesi asla kabul edilemez.

Likya Yolu yürüyüş rotasında, Pınara Antik Kenti, Sidyma Antik Kenti, Xanthos (Ksantos) Antik Kenti, Pydnai Antik Kenti, Letoon Antik Kenti, Antiphellos Antik Kenti, Phellos Antik Kenti gibi tarihi dokular yer alıyor.
Olayla ilgili sosyal medya kullanıcıların tepkileri ise şu şekilde:
“Bugün karşılaştığımız, komşumuz Ukraynalı yürüyüşçülerin Likya Yolu’nun Antalya başlangıç etabını asfaltta yürüyerek başlamalarına tanık olmak, doğrusu biz doğa yürüyüşçüleri için yaralayıcı bir duygu idi.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle