Hoşgeldiniz  

Liderler Antalya’dan ayrılıyor

Semih Köken | 17 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

BREZİLYA Devlet Başkanı Dilma Rousseff, Zimbabve Cumhurbaşkanı Robert Mugabe, Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve İngiltere Başbakanı David Cameron, Antalya’dan ayrıldı.

Antalya’da yapılan G-20 Liderler Zirvesi’ne katılan Rousseff, Mugabe, Turnbull, Aliyev ve Cameron konakladıkları Belek Turizm Bölgesi’ndeki otellerinden karayoluyla Antalya Havalimanı’na geçti. Rousseff, Mugabe, Turnbull, Aliyev ve Cameron özel uçaklarla havalimanından ayrıldı. Aliyev’i Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Antalya Valisi Muammer Türker ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yolcu etti. Turnbull ve Cameron’u ise Bakan Şimşek uğurladı.

OBAMA ANTALYA’DAN AYRILDI

Belek Turizm Merkezi’ndeki G-20 Liderler Zirvesi’nin ardından ABD Başkanı Barack Obama, konakladığı otelinden karayoluyla Antalya Havalimanı’na geldi. Air Force One uçağıyla Antalya’dan ayrılan Başkan Obama’yı, havalimanında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci uğurladı. Uçak havalanmadan önce hava trafiği saat 18.20’de durduruldu. Obama’nın uçağı 18.38’de havalandıktan sonra hava trafiği normale döndü.

ÇİN DEVLET BAŞKANI ANTALYA’DAN AYRILDI

G-20 Liderler Zirvesi’ne katılan Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping, konakladığı Belek Turizm Bölgesi’ndeki otelinden Antalya Havalimanı’na geçti. Cinping’i havalimanında, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Antalya Valisi Muammer Türker ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel uğurladı. Cinping, özel uçakla Antalya Havalimanı’ndan ayrıldı.

ERDOĞAN ANKARA’YA DÖNDÜ

Antalya’nın Belek Turizm Bölgesi’nde düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, zirvenin tamamlanmasından sonra karayoluyla Antalya Havalimanı’na geldi. Özel uçak ‘ANA’ ile saat 20.38’de Ankara’ya giden Erdoğan’ı havalimanında Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya uğurladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Ankara’ya gitti.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle