Hoşgeldiniz  

Kum heykeller 12 ay gezilecek

Semih Köken | 14 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’da bu yıl 9’uncusu düzenlenen Antalya Uluslararası Kum Heykel Festivali, 12 ay süreyle açık kalacak.

Antalya Uluslararası Kum Heykel Festivali Koordinatörü Cem Karaca, 7 ay açık kalacağını açıkladıkları festivalin, bütün yıl açık kalmasını hedeflediklerini söyledi. Yağmur ve fırtınanın heykelleri etkilemeyeceğini umduklarını, oluşabilecek hasara da sanatçıların hızla müdahale ederek onaracaklarını kaydeden Karaca, geçen kış heykelleri test ettiklerini fırtına ve şiddetli yağmurdan etkilenmediklerini gözlemlediklerini ifade etti.

ANTALYA'DA BU YIL 9'UNCUSU DUZENLENEN ANTALYA ULUSLARARASI KUM HEYKEL FESTIVALI, 12 AY SUREYLE ACIK KALACAK.(FOTO:ANTALYA-DHA)

KIŞ YAĞMURLARINA DAYANIKLILAR

Heykellerin yapımı sırasında kullandıkları alet, yapıştırıcı ve özel kum sayesinde oldukça sağlam yapıya sahip olduğunu kaydeden Karaca, “Kış aylarında yağmur ve fırtınadan etkilenmediklerini geçen kış gördük. Bu kış festival sergimizi açık tutacağız. Olası bir yağmur veya fırtınada zarar gören heykelleri ise sanatçılarımız onararak tekrar sergilenebilir hale getirecek” dedi.

Festivali gezip görmek isteyen turistlerin heykellerin yapımını da merek ettiğini anlatan Karaca, nisan ayının ortasında sanatçıların gelerek yeni heykeller yapacağını, isteyenlerin bu çalışmaları izleyebileceğini söyledi. Birçok kişinin elektronik posta yoluyla ulaşarak heykellerin yapım aşamasını merak ettiğini, izlemek istediğini bildirdiğini vurgulayan Cem Karaca, “Bu vesile ile yapım aşamamızda ziyarete açılmış olacak” diye konuştu.

2015 yılı sonunda hedeflerinin 275 bin ziyaretçi sayısı olduğunu kaydeden Karaca, “Avrupa, Rus, Uzakdoğu ve İran’dan bölgeye gelen turistler sergimizi geziyor. Kimisi gündüz kimisi de gece. Fakat festivalimiz gece daha bir güzel oluyor. Heykellerin çevresine yerleştirilen led ışıklar, mistik bir atmosfer oluşturuyor” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle