Hoşgeldiniz  

“KÜFÜR EDİP ÜZERİME YÜRÜDÜLER”

SEMİH KÖKEN | 03 Mart 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya’da geçen 17 Ekim’de, adliye önünde Kobani eylemlerinde gözaltına alınanlara destek için toplananları, üzerinde ‘Deli gaddar’ yazılı kılıçla kovalayan Süleyman Harmankaya, flamaları da benzinle yakmaya çalıştı. Süleyman Harmankaya, polis tarafından gözaltına alındı. Olaylar sırasında kılıçla kovalandıklarını iddia eden Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden Mustafa Cihan Yılmaz ile Vural Köse, Bahçelievler Polis Merkezi’ne şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Süleyman Harmankaya hakkında ‘basit yaralama’, ‘hakaret’, ‘izinsiz olarak bıçak veya diğer aletleri ülkeye sokma, imal etme veya nakletmek’ suçlarından Antalya 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

‘SORU SORDUM KÜFÜR ETTİLER’

Kobani eylemine müdahaleden 5 gün sonra yine adliye önünde bu kez kendisi PKK’ya karşı IŞİD’i destek için eylem yapıp olay çıkardığı için tutuklanan Süleyman Harmankaya, yattığı Antalya Cezaevi’nden duruşma için adliyeye getirildi. Harmankaya mahkemedeki ifadesinde, 17 Ekim günü adliye önünde toplanan gruba niye toplandıklarını sorduğunda kendisine küfürle karşılık verildiğini ve gruptakilerin üzerine yürüdüklerini öne sürdü.

Bunun üzerine motosikletindeki yedek benzin bidonunu ve kılıcı aldığını anlatan Harmankaya, “Yedek bidondaki benzini yere bırakılan flamaların üzerine döktüm. Bu kişiler üzerime yürüyünce, ben de elimdeki kılıç şeklindeki aletle onları kovaladım. Olay sırasında hakaret oluşturacak bir söz de söylemedim” diye konuştu.

‘YARIM SAAT SONRA BENZİN BİDONUYLA GELDİ’

Duruşmaya avukatı Hakan Evcin ile birlikte gelen Mustafa Cihan Yılmaz ise olay tarihinde Antalya Adliyesi’nde Gezi eylemleri nedeniyle haklarında dava açılan arkadaşlarının duruşması olduğunu söyledi. Arkadaşlarına destek için adliyeye gittiğini anlatan Mustafa Cihan Yılmaz, şunları söyledi:

“Adliye bahçesine girişimize izin verilmediği için dışarıda toplanmıştık. Bu sırada Süleyman Harmankaya motosikletiyle adliyenin önüne geldi. Motosikletine gaz verip gürültü yapıyordu. Ardından yanımıza gelip bana ve arkadaşım Vural Köse’ye küfretti. Biz kendisiyle muhatap olmak istemedik. Bulunduğumuz yerden uzaklaştık. Bir süre sonra sanık da motosikletine binip adliye önünden ayrıldı. Aradan yarım saat kadar geçtikten sonra sanık bu kez benzin dolu bir bidonla gelip, yere döktü. Ardından benzini çakmakla tutuşturmaya çalıştı, ancak beceremedi. Ayrıca elindeki palaya benzer kesici aletle bana ve arkadaşım Vural Köse’ye saldırdı. Bunun üzerine arkadaşımla ben geri çekilmek durumunda kaldık. Daha sonra polisler gelip şahsı aldılar.”

Duruşma diğer müşteki Vural Köse’nin tanık sıfatıyla ifadesinin alınması ve diğer delillerin toplanması için ertelendi.

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle