Hoşgeldiniz  

Köyler de Şehir Olacak

SEMİH KÖKEN | 30 Haziran 2014 | Antalya Haber A- A+

“Şehirde ne varsa köylerde de olacak” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Antalya’nın her köşesine hizmet götürmek için belediyenin tüm imkanlarını seferber etti

Doğudan Batıya asfalt

“Bütünşehir yasası” olarak da adlandırılan büyükşehir yasasını hazırlayanlardan biri olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’da başlattığı çalışmalar ile yasanın ilk uygulamalarını Türkiye’ye gösteriyor. Antalya’nın doğusundan batısına birçok köy yolunda aynı anda asfalt çalışması başlatan Türel, yayla yollarına da asfalt döktürüyor. Şehirlerdeki hizmetlerin köylerde de uygulanabilmesi için, milletvekilliği döneminde Büyükşehir Yasasını hazırlayan Menderes Türel, göreve geldiği günden itibaren Antalya’nın dört bir tarafını gezerek sorunları yerinde inceledi.

Yaylaya asfalt

Başkan Menderes Türel’in talimatı ile Antalya’nın batı ve doğu ilçelerinde birçok köyde asfaltlama çalışması yapıldı. Toros Dağları’nda ulaşımı kolaylaştırmak için belediye ekipleri seferber oldu. Yaz sıcaklarının artmasıyla yüksek kesimlere çıkan Antalyalıların rahat ulaşımı için yayla yollarında asfalt dökülmeye başlandı. Toroslar’da asfalt çalışmaları için şantiyeler kuruldu. Yol çalışmalarında kullanılacak çakıl, kum ve mıcır Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu şantiyelerden sağlanıyor. Yol çalışmasında görev yapan işçiler, bütün ihtiyaçlarının karşılandığı karavanlarda kalarak, hizmetin hızla vatandaşa ulaşmasını sağlıyor.

Asfaltsız yol kalmayacak

Korkuteli yaylalarında devam eden yol çalışmalarını yerinde inceleyen İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Antalya’da asfaltsız yol kalmaması yönündeki talimatları doğrultusunda çalışma yaptıklarını belirterek, “Kurduğumuz bu şantiyelerde kendi malzememizi sağlıyoruz. 5 yıl içerisinde Antalya’da asfaltsız yol kalmaması için çalışacağız. 2015 yılında 300 kilometre sıcak asfalt, 500 kilometrede satı asfalt dökeceğiz. Asfalt çalışmasında görev alan işçilerimiz büyük emek harcıyor. Çalışmanın yapıldığını noktalarda konaklayarak, köylülerimize hizmetin ulaşması için gayret ediyor” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle