Hoşgeldiniz  

KÖSE, ” ALTYAPISIZ MAHALLE KALMAYACAK”

Semih Köken | 23 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse AK Parti olarak vatandaşa hizmet yolundaki engelleri bir bir kaldırdıklarını belirterek, Büyükşehir Yasası’nın da bunun bir örneği olduğunu söyledi. Köse, “2019 yılına kadar Antalya’da altyapısız mahalle kalmayacak” dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Köse, Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal ve AK Parti Akseki ilçe yönetimiyle birlikte Cevizli, Gümüşdamla, Kuyucak, Salihler, Bademli, Süleymaniye, Değirmenlik mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyareti sırasında vatandaşların isteklerini dinleyen Köse, özellikle altyapı ve içme suyu isteyen mahallelerin taleplerinin çözüleceğini söyledi. Köse, “Büyükşehir yasasıyla birlikte çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyemiz, Antalya genelinde 2019 yılına kadar alt yapısız ve susuz hiçbir mahalle bırakmayacak. Yeni yasa ile ASAT’ın sorumluluğunda olan mahallelerin alt yapı çalışmaları belirli bir program çerçevesinde ilerliyor. ASAT bölge bölge çalışmalarını sürdürüyor. Akseki’de 2016 yılı kapsamında bu yatırımlarla buluşacak. İçme suyu hattı eskimiş mahallelerimizin boru hatları değiştirilecek” dedi.

Antalya’nın pek çok yerinde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin gece gündüz çalıştığına dikkat çeken Köse, mahalle yollarının asfaltlandığını, kanalizasyon çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Akseki’nin de sıcak asfalt ile buluştuğunu belirten Köse, şöyle konuştu:

“Bu hizmetler kendiliğinde olmuyor. Partimiz Büyükşehir yasasını çıkarmasa bu hizmetlere bu kadar kısa sürede ulaşmak mümkün olmayacaktı. Yıllardır suyu olmayan birçok mahallemize suyu bu yasa sayesinde ulaştırdık. Biz vatandaşımıza hizmet yolunda ne kadar engel varsa bir bir kaldırıyoruz. Antalya olarak bizim bir şansımız da, Genel Başkan Yardımcısı olduğu dönemde Büyükşehir Yasası’nın hazırlanmasında büyük emeği olan Menderes Türel başkanımız”

EMEKLİLERİMİZİN YAŞAM STANDARTLARINI YÜKSELTECEĞİZ

Ziyaretleri sırasında emekli vatandaşların sorularını da cevaplayan Köse, emekli vatandaşların ekonomik refahını ülke şartlarına göre olabilecek en iyi duruma getirmek için önemli düzenlemeler olacağını söyledi. 1 Kasım seçim beyannamesinde tüm bu düzenlemelere detaylarıyla yer verdiklerini belirten Köse, “Maaşı bin liranın altında olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 100 lira seyyanen zam verilmişti. Seçim sonrası da bu artışlardan yararlanamayan emeklilere de bu zamlar yansıtılacak. Böylece artışlardan faydalanmayan emeklimiz kalmayacak. Gelişme hızında pay alamayan yaklaşık 1.9 milyon emeklinin intibakı düzenlendi. İşçi ve memur emeklilerine önümüzdeki yıldan itibaren yıllık 1200 lira ilave vereceğiz” diye konuştu.

Ticaret ile uğraşan emeklilerden kesilen sosyal güvenlik destek pirimi kesintisinin, temmuz ödeme dönemi itibariyle yüzde 15’ten 10’a çekildiğini de hatırlatan Köse, bu kesintinin tamamen kaldırılacağını belirterek, böylelikle emeklilerin eline geçen paranın da artacağını söyledi.

AK Parti Antalya Milletvekili ve Adayı Mustafa Köse, emeklilere faizsiz ve geri ödemesi kolay kredi verilmesinin sağlanacağını, emeklilerin TOKİ vasıtasıyla 250 TL taksitle ev sahibi olmalarının sağlanacağını sözlerine ekledi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle