Hoşgeldiniz  

Konyaaltı’nda kar seferberliği

Semih Köken | 17 Şubat 2021 | Antalya Haber A- A+

Konyaaltı’nda kar seferberliği

 

 Antalya’da Konyaaltı ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kalan araçlara Konyaaltı Belediyesi ekipleri anında müdahale etti. Araçları hareket etmeyen vatandaşlar iş makineleriyle evlerine ulaştırıldı. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen de kar nedeniyle yoldan çıkan araçları itekleyenler arasında yer aldı.

Konyaaltı ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, gece boyunca etkisini artırdı. Özellikle Saklıkent, Geyikbayırı, Çağlarca ve Feslikan’da gecenin ilerleyen saatlerinde yollar, kar nedeniyle kapanma noktasına geldi. Konyaaltı Belediyesi ekipleri yolların trafiğe açık kalması için büyük çaba sarf etti. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’in talimatıyla ekipler adeta seferberlik ilan etti. Kar küreme araçları, dozerler, kepçeler yolları açık tutmak için sabaha kadar aralıksız çalıştı. Başkan Semih Esen de çalışmaları yerinde incelemek amacıyla Geyikbayırı’na çıktı. Belediye ekipleri ile görüşen Başkan Esen, yolda kalan bir otomobil sürücüsüne destek verdi. Çevredeki vatandaşlar ve Başkan Esen, otomobili itekleyerek yeniden yolculuğuna devam etmesini sağladı.

ÜÇ KİŞİLİK AİLE KEPÇEYLE EVLERİNE ULAŞTIRILDI

Konyaaltı Belediyesi ekipleri, araçları arızalanan vatandaşları da iş makineleriyle evlerine ulaştırdı.  Üç kişilik bir aile de araçlarıyla yolda kalınca belediyeye ait kepçeyle Saklıkent’teki evlerine götürüldü. Yolda kalan araçlar da yine ekiplerin desteğiyle güvenli şekilde yolculuk yapmaları sağlandı.

HAYVANLARI İÇİN ENDİŞELENİNCE…

Öte yandan Doyran Mahallesi’nde oturan Recep Kaya, Saklıkent’te bulunan 200 küçükbaş, 6 da büyükbaş hayvanı için endişelenince aracıyla yola çıktı. Yoğun kar nedeniyle yolda kalan Kaya, Konyaaltı Belediyesi’nden destek istedi. Belediye ekipleri, kepçeyle aldıkları Kaya’yı, hayvanlarının bulunduğu Seklik bölgesine ulaştırdı. Hayvanlarında sorun olmadığını gören Kaya, belediye personeline sarıldı. Ekipleri yanına yönlendirerek hayvanlarına kavuşmasını sağlayan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e teşekkür eden Kaya, “Sağolsun Konyaaltı Belediyesi ekipleri beni buraya ulaştırdı. Başkanımız Semih Esen’e ve belediye personelinden Allah razı olsun” dedi.

3 SAAT MAHSUR KALDI

Ailesi ile karı izlemek için Feslikan Yaylası’na gitmek isteyen bir vatandaş ise aracıyla yolda kaldı. Kendi çabasıyla kardan kurtulmak isteyen sürücü, tamamıyla kara battı ve yoldan çıktı. Belediye ekiplerine ulaşan vatandaş, 3 saatlik mahsurluğun ardından Konyaaltı Belediyesi ekiplerinin iş makinesinin desteğiyle saplandığı yerden kurtarıldı.

EKİPLER MESAİSİ BİTMEDİ

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Antalya’da nadir görülen kar yağışının görsel güzelliğinin yanı sıra bazen de sorunlara yol açabildiğini söyledi. Konyaaltı’nın yüksek kesimlerinde dün akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkili olduğunu açıklayan Başkan Esen, gece boyunca da kar yağışının etkisini artırarak devam ettiğini aktardı. Vatandaşların karlı yollarda sıkıntı yaşamaması için teyakkuz haline geçtiklerini dile getiren Esen, kendisinin de Geyikbayırı’nda çalışmaları incelediğini belirtti. Esen, “Ekiplerimiz, akşam saatlerinde başladıkları çalışmaları sabah kadar sürdürdü. Yolları açık tutan ekiplerimiz, araçları yolda kalan vatandaşlarımızı da istedikleri yerlere iş makineleriyle ulaştırdı” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle