Hoşgeldiniz  

KONYAALTI’na kadın eli değecek ‘Gaye’si kalıcı izler bırakmak

SEMİH KÖKEN | 07 Şubat 2019 | Antalya Haber A- A+

KONYAALTI’na kadın eli değecek ‘Gaye’si kalıcı izler bırakmak

‘Gaye’si kalıcı izler bırakmak

AK Parti Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Gaye Doğanoğlu, ‘Konyaaltı’nın bir Gaye’si var’ sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, “Konyaaltı’na kadın eli değecek, şimdiden değdirdim. Konyaaltı Belediyesini bir kültür ve sanat merkezine dönüştüreceğim” dedi

Kültür ve sanatın merkezi olacak

AK Parti Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Gaye Doğanoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Erçin, MHP İlçe Başkanı Metin Ersoy, AK Parti’li Belediye Meclis üyeleri Ruhi Beşiktaş, Osman Ali Eciş, Durali Kolpak, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayla Bilgin Duygulu, milletvekili adayı Gülçin Özboz ve il yönetim kurulu üyesi Mustafa Çakır’la birlikte Akdeniz Manşet Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette; Tüzel Kişi Temsilcisi Murat Çiçek, İmtiyaz Sahibi Derya Çiçek, Genel Koordinatör Şifa Çiçek, Genel Yayın Yönetmeni Serpil Çiçek ve köşe yazarı Yunus Erdoğan hazır bulundu. Ziyarette başkan adaylığı sürecini ve Konyaaltı’na yönelik gelecek planlarını anlatan Doğanoğlu, Antalya’nın bu güzide ilçesini kültür ve sanatın merkezi haline getireceğini söyledi.

Gençliğim sahilde, plajda geçti

‘Konyaaltı’na kadın eli değecek mi?’ sorusu üzerine, “Konyaaltı’na kadın eli değecek, şimdiden değirirdim” diyen AK Parti Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Gaye Doğanoğlu, “Sanat, kültür, edebiyat, spor özellikle çocuklarımız için çok önemli. Konyaaltı sadece deniz sahili ile değil, kırsalıyla, yaylalarıyla, antik mekanlarıyla da en güzel ilçe. Ben kendimi tam bir Konyaltı kadını olarak görüyorum. Çünkü gençliğim sahilde, plajda geçti. Artık olgunlaştım Çakırlar’daki ağaçlar gibi dallandım, budaklandım, meyve verdim. Çocuklarım oldu, yakında torunum dünyaya gelecek. Saklıkent’in karları gibi benim de saçlarıma ak düşecek. Dolayısıyla artık bu kente hizmet etmek, kalıcı bir şeyler bırakmak istiyorum” diye konuştu.

Sırt çantamda Konyaaltı olacak

Saha çalışması sırasında vatandaşın büyük ilgi ve teveccühü ile karşılaştığını da kaydeden Doğanoğlu şöyle devam etti: “Herkese sevgi ve nezaketle yaklaşıyorum. Onlar da beni çok seviyor. İnsanların sandıkta tabii ki başka bir parti tercihi olabilir. Çünkü demokrasiden bahsediyoruz. Ben Avrupa Konseyi’nde demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları konularında demeç veren bir insan olarak demokrasiye inanıyor ve saygı duyuyorum. Şuna inanıyorum ki o belediye bizim olacak ve ben o makam odasında oturmayıp, orayı kültür ve sanat merkezi yapacağım. Orada üretici kadınlara yer vereceğiz. Belediyenin sosyal bir tesisi yok. Mevcut kent meydanına dokunmayacağız, kent meydanını başka yere yapacağız. Planı, projesi, yeri hazır. Kadının halinden kadın anlar. Antalya’da yaşayan yerleşik insanlarımızın da derdinden ben anlarım. Belediye herkesin evi, vatandaşın evi.  Sırt çantamda Konyaaltı deyip gezdireceğim.”

25 yıldır yerel siyasetin içinde

Asıl uzmanlık alanının turizm olduğunu ancak yaklaşık 25 yıldır yerel siyasetin de içinde bulunduğunu anlatan Doğanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yıllarca Antalya’yı turizm fuarlarında tanıttım. Avrupa Konseyi’nde de Türkiye’yi başarıyla temsil ettim. Hasan Subaşı ile başlayan siyasi yaşamım Menderes Türel ve Avrupa Konseyi’nde Mevlüt Çavuşoğlu ile Sayın Bakanımız ‘uluslararası camiada da Türkiye’nin sesini duyuran kadınlara ihtiyaç var’ dedi ve AK Parti’ye geçtim. Antalya’da biz 14 milyon kişiyi ağırlıyoruz. Belediyeciliğin en güzel örneğini Antalya’da veriyoruz. Gittiğim yurt içi ve yurt dışı gezilerinde hep anlatıyorum. 2 buçuk milyon nüfuslu bir kent ve ağırladığı 14 milyon turist. Antalya’ya bu pencereden bakmak lazım. Benim çantamdaki ürün hep Antalya oldu bugüne kadar. İnşallah şimdi sıra Konyaltı’nda.”

Konyaaltı’na yakışır başkan

Ziyarette, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Erçin, Konyaltı’nda Büyükşehir’in yapmış olduğu ve yapacağı hizmetleri hatırlatırken, “Biz de Konyaaltı’na dokunmak istiyoruz Konyaaltı’nın bir ön tarafı bir de arka tarafı var. Düzgün bir şehirleşme yok. İnsanlar sadece sahile gidiyor. Biz de şehrin emin insanı Gaye Doğanoğlu ile vizyonlarımızı Koonyaaltı’na taşımak istiyoruz” dedi. MHP Konyaaltı İlçe Başkanı Metin Ersoy da, Cumhur İttifakı’na değinerek, “Birçok ilde Cumhur İttifakı var. Gaye Hanım gibi bir belediye başkan adayımız olduğu için çok mutluyuz. Konyaltı’na yakışacak, turizmi bilen, Avrupa’da bizi temsil etmiş bir hanımefendinin Konyaaltı’na yakışacağına inanıyoruz. Çizmeleri giydik çünkü Konyaaltı’nın arka taraflarını çizmesiz dolaşmak mümkün değil. 31 Mart’ta Gaye Hanımı belediye başkanı yapmak istiyoruz” diye konuştu.  AK Parti Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi Mimar Osman Ali Eciş ise projelerden bahsetti. Eciş, “Konyaaltı’ndaki yerleşik 38 ayrı milletten oluşan 180 bin nüfusun kültür paylaşımını gerçekleştirecek organizasyonlar bizim en büyük projemiz. Gaye Hanım, hem yerel, hem de uluslararası boyutuyla Konyaltı’nın en büyük özelliği olan uluslararası yaşamı tüm projelerimize yansıtacak kapasitede bir isim” ifadelerini kullandı.

GAYE DOĞANOĞLU KİMDİR?

T.E.D Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi DTCF İtalyan Dilli ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu.  Yüksek Lisans eğitimini İtalya Perugia Üniversitesinde yaptı.  Turizm sektöründe profesyonel turist rehberi ve üst düzey yönetici olarak uzun yıllar görev yaptı. İtalyan Hükümeti tarafından İtalyan ve Türk kültürüne yaptığı başarılı katkılardan dolayı ilk kez bir Türk kadını olarak ödüllendirildi. Türk ve İtalyan Cumhurbaşkanlarının onayı ile Antalya İtalya Fahri Baş Konsolosu olarak atandı. Siyasi hayatında 1994-2014 yıllarında 3 dönem Muratpaşa Belediye Meclis Üyeliği yaptı. 2014 yılından itibaren Konyaaltı Belediye Meclis Üyesidir. 1994 yılından itibaren T.C İçişleri Bakanlığı tarafından 47 üye ülkenin bulunduğu Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresine Türkiye’yi temsil etmek üzere atandı. 1994-2018 yılları arasında 6 dönem seçilmiş Kongre Başkan Yardımcısıdır. Yerel Yönetimler Özerlik Şartının raportörü olup ve Azerbaycan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Karadağ, Andorra ve Gürcistan gibi ülkelerin yerel demokrasileri üzerine rapor hazırlamıştır. Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyesi, TOBB Antalya KGK ve AYÇOV Mütevelli Heyet üyesidir. Antalya Büyükşehir Belediyesinin iştirakçi şirketlerinden ANSET Ltd. Şti. Genel Müdürüdür. İngilizce ve İtalyanca dillerini çok iyi konuşmaktadır. KBB uzmanı Dr. Arif Doğanoğlu ile evli olup Ata ve Ece olmak üzere 2 çocuk annesidir.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle