Hoşgeldiniz  

Kök, Kent İçin Uzlaşı İstedi

SEMİH KÖKEN | 16 Mayıs 2014 | Antalya Haber A- A+

DSC_0003

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Antalya ve Antalyalıların menfaati için, kenti yönetenlerin uzlaşı içerisinde olması gereğinin altını çizdi, Cumhuriyet Halk Partisi temsilcileri olarak bunun gereğini yerine getireceklerini söyledi. Kök, sahillerin de çok istiyorsa büyükşehir belediyesinin katkılarıyla,ama kesinlikle ilçe belediyelerinin tasarrufunda olması gerektiğine inandığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Devrim Kök, bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) yönetim kurullarına ziyaretler gerçekleştirdi.

KENT YARARI İÇİN UZLAŞI
İlk olarak ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ve yönetim kurulu üyeleri, ardından da AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ve yöneticileriyle bir araya gelen CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök ve beraberindekiler, seçim sonrası oluşan yeni siyasi tablo ve bu tabloda kentin sorunları ve çözümleri gibi konuları ele aldı. Sohbet havasında gerçekleşen her iki buluşmada da Devrim Kök, Antalyalıların gerilimi ve kavgalı siyaseti sevmediğini, kentin gelişimine yön veren herkesin ve her kesimin, kent yararı için kesinlikle uzlaşı içerisinde olması gerektiğine vurgu yaptı.

TÜCCAR MANTIĞIYLA
Gerek ATSO ve gerekse AESOB başkanlıklarını ziyarette konusu açılan Konyaaltı sahilinin durumunu da ele alan CHP İl Başkanı Kök, ‘Davul birinde, tokmak başka birinde bir yapı’ istemediklerini, bunun doğru sonuçlar doğurmayacağını belirtti. Kenti yönetenlerin kişisel veya temsil ettiği siyasi düşüncenin etkisinde kalmadan hizmet üretmesi gerektiğinin altını çizen Devrim Kök, buna örnek olarak Konyaaltı Sahili’ni yeniden hatırlattı ve “Dünyaca üne sahip sahillerimiz, bir ticarethaneymiş gibi tüccar mantığıyla ele geçirilmeye çalışılmamalı” dedi. Kök şöyle devam etti;

DAVUL-TOKMAK ÖRNEĞİ
“Davul birinde, tokmak başkasında olmaz. Büyükşehir belediyesi illa katkım olacak diyorsa, olsun ama sahillerin kesinlikle ilçe belediyelerinin tasarrufunda olması gerektiğine inanıyorum. Bütün ileri ekonomilerde ve demokrasilerde gücün merkezde toplanması değil, yerele dağıtılması esas alınıyorken, bizde tersi isteniyor. Su sporlarının işletim hakkına kadar talep var. Konyaaltı Sahili ile başlayacaklar, 630 kilometreye sahiplenecekler, niyet böyle… Sahilin dizaynı, düzeni, temizliği, güvenliği gerekli, bunu da en iyi, en hızlı yapacak olan da şüphesiz ki, o ilçenin belediyesi…

ÇÖZÜM HIZLANDIRILMALI
Deniz sezonu geldi, sahillerin durumu sürümcemede… Bu sorun acilen çözüme kavuşturulmalı. Eğer zaman kaybedersek, yıllar yılı çalışarak elde edilmiş mavi bayraklı bir plajda küçücük bir çöp yığını o emekleri boşa çıkartır. Bizim büyükşehir belediyesinin talebine karşı duruşumuz kuru bir siyasi inat değildir, milletin faydasına görmediğimiz içindir. Antalya gerilimi, kavgayı sevmez. Bizler de gerilim istemiyoruz. Biz sorunun akıllıca çözümünü istiyoruz.Sahillerin tasarrufu o ilçe belediyesinde olmalıdır, bunu hızlandıracak olan da iktidar partisinin temsilcisi, sahilleri sahiplerine vermek istemeyen sayın büyükşehir belediye başkanıdır”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle