Hoşgeldiniz  

Kök Hücre Uzmanları Antalya’da Buluşacak

Semih Köken | 06 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Derneği tarafından gerçekleştirilecek “İkinci Uluslararası Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Kongresi (ICSCCT) 15-18 Ekim 2015 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek.

Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Derneği tarafından gerçekleştirilecek “İkinci Uluslararası Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Kongresi (ICSCCT) 15-18 Ekim 2015 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek.

Yeditepe Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, dünyanın önde gelen kök hücre uzmanları Antalya‘da buluşacak.

Türkiye ve dünyada, kök hücre alanındaki temel ve klinik çalışmaların ele alınacağı ve dünyadaki en önemli kök hücre araştırmalarını gerçekleştiren bilim insanlarının bir araya geleceği kongrenin eş başkanlığını Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fikrettin Şahin yapacak. Şahin, bu görevini Ottawa Hastanesi Araştırma Enstitüsü’nden Prof. Dr. Kürşad Türksen ile birlikte yürütecek.

İlki 20-23 Mart 2014 tarihlerinde Kocaeli‘nde düzenlenen kongrede, farklı kök hücre çeşitlerinde gerçekleştirilen bilimsel araştırmalar ve hücresel tedavi uygulanan Nörodejenerativ ve Kardiyovasküler Hastalıklar, Plastik Cerrahi ve Ortopedi, İmmunoterapi, ve Diş Hekimliği konuları hakkında seksenden fazla konuşma yapıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenecek kongrede ise kök hücre araştırmaları konusunda bilim dünyasında öne çıkan isimlerle birlikte panel tartışmaları, uzmanı ile buluş platformları ve sözlü/poster sunumları yer alacak.

Oturumlar; “Kişiye-Özgü ve Rejeneratif Tıp Uygulamaları”, “Kök Hücre Araştırmalarında Klinik Uygulamalar”, “Kök Hücre ve Hücresel Ürünler”, “Hücresel Programlama ve IPS Hücre Araştırmalarında Güncel Konular”, “Kök Hücre Araştırmalarında Model Organizmalar” ve “Alandaki Etik Konular” hakkında olacak.

Kongrenin açılış konuşması, 2012 yılında kök hücre çalışmaları ile NOBEL ödülü alan, Cambridge Üniversitesinden Sir John Gurdon tarafından; kapanış konuşması ise 2011 yılında Ulusal Sağlık Örgütü (NIH) Rejeneratif Tıp yöneticiliğine getirilen Mahendra Rao, LLC Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CSO) Mahendra Rao tarafından yapılacak.

Kök hücre ve hücresel tedavi alanında dünyada öncü 10 farklı ülkeden 26 uluslararası, toplamda 50’den fazla davetli konuşmacının yer alacağı kongrede, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) desteğiyle gerçekleştirilecek “Türkiye’de Gerçekleştirilen Klinik Denemeler” ile sekiz öncü TÜBA üyesi Türk bilim insanı çalışmalarını anlatacak.

Kongre kapsamında Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Tıp Derneği özel oturumundaTürkiye‘de gerçekleştirilen hücresel tedaviler konusundaki çalışmalar katılımcılarla paylaşılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kongre Eşbaşkanı Prof. Dr. Fikrettin Şahin ile Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Derneği Başkanı Prof. Dr. Erdal Karaöz; başta NOBEL ödülü alan Sir John Gurdon’un ve diğer dünyaca tanınan bilim insanlarının çalışmalarını paylaşacağı konuşmaları değerlendirmek ve Türkiye‘nin bu alanda en güncel durumunu belirlemek üzere kök hücre araştırmaları ve hücresel tedavi uygulamaları ile ilgilenen tüm temel bilim araştırmacılarını ve klinisyenleri kongreye davet ettiğini belirtti.

Bu arada ilgilenenler kongre ile ilgili detaylı bilgiye “www.stemcell2015.org” internet sitesinden ulaşabiliyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle